Landschap Noord-Holland


Persbericht

Castricum, 17 januari 2006

Inwoners op cursus Beemstererven

Inwoners van de Beemster met een erf kunnen vanaf februari een cursus Beemster-erven volgen. Gedurende vier avonden laat Aart Lodder van Landschap Noord-Holland zien hoe een modern erf vorm krijgt op een manier die past bij het karakteristieke beeld van de Beemster: de rechthoekige indeling, de hoogstamfruitbomen, sierbomen aan de poort, leibomen en singels.

Het erf van bewoners die meedoen wordt grondig onder de loep genomen. De cursisten maken een erfbeplantingplan om hun erf zodanig in te richten dat het erf het karakteristieke, streekeigene van 'Beemster-erf' terugkrijgt. Ze krijgen tips hoe moderne elementen zoals een parkeerplaats, zitplek of een verbrede dam een plek kunnen krijgen zonder bestaande elementen als een singel te verwijderen. Vorig jaar werd de cursus voor het eerst gegeven; het bleek een groot succes.

De cursusdata zijn: 8 februari, 15 februari, 22 februari en 1 maart, van 20.00 tot 22.00 uur. Kosten 50 ¤ inclusief cursusmateriaal, koffie en thee. Inwoners die deelnemen kunnen rekenen op financiële steun uit de subsidieregeling Landschapselementen van de provincie Noord-Holland. De regeling verzekert de helft van de kosten voor nieuwe aanplant en beheer voor de eerste paar jaar.

Landschap Noord-Holland heeft over het Beemster-erf ook een boekje uitgebracht "Het Beemster-erf goed de toekomst in". Men kan dit voor 8,50¤ bestellen bij Landschap Noord-Holland. Voor meer informatie, aanmelden voor de cursus of bestellen van het boekje kan men contact opnemen met Landschap Noord-Holland, tel. 0251-662244.



Landschap Noord-Holland