Ingezonden persbericht

>
KUNST EN CULTUUR / MUZIEK/ MEDIA

Kink FM NightLiveXS Awards eert 'Mister' Pinkpop.
Jan Smeets ontvangt Outstanding Achievement Award.

Hilversum, 8 februari 2006

Pinkpop-organisator Jan Smeets zal in Paradiso Amsterdam op zondagavond 12 februari de Outstanding Achievement Award overhandigd krijgen tijdens de tweede editie van de Kink FM NightLiveXS Awards. Jan Smeets werd woensdagavond overvallen met dit heugelijke nieuws tijdens een interview in het dagelijkse Kink FM-radioprogramma NightLiveXS.

Smeets (61) is initiatiefnemer en al vanaf de eerste editie in 1970 organisator van Pinkpop. De Award komt op het moment dat het oudste popfestival ter wereld bezig is met de voorbereidingen van de 37ste editie. Hiermee heeft het festival zelfs een wereldrecord met het onafgebroken organiseren van een popfestival in de openlucht.

Alle Kink FM NightLiveXS Awards zijn pure publieksprijzen, samengesteld uit tienduizend stemmen van de lezers van LiveXS Popmagazine en luisteraars van Kink FM. Ook voor de Outstanding Achievement Award kon het publiek suggesties insturen. Organisatoren Kink FM en LiveXS kozen hieruit de sterkste kandidaat.

Het jury rapport noemt Smeets; "een bevlogen en kleurrijk muziekman die een niet weg te denken bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popcultuur". De Outstanding Achievement Award zal worden overhandigd door Tjerk Lammers, hoofdredacteur van het onlangs opgerichte muziekblad Revolver.

De bekendmaking van winnaars in de overige negen categorieën en de uitreikingen van de Kink FM NightLiveXS Awards zal rechtstreeks worden uitgezonden op Kink FM van 19.00 tot middernacht en is gelijktijdig in streaming video te volgen via Fabchannel.

Meer informatie over de Kink FM NightLiveXS Awards is te vinden op www.livexs.nl

KINK FM werd opgericht in oktober 1995 en is onderdeel van de Vereniging Veronica. Naast alternatieve popmuziek in het algemeen uit heden en verleden is KINK FM al 10 jaar het enige Nederlandse radiostation dat aandacht besteedt aan specifieke genres als bijvoorbeeld punk, metal, hiphop, progressieve dance en avantgarde.



Ingezonden persbericht