Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl



Amersfoort: 3 november 2005

PROTEQ DIRECT NEDERLANDS DAVIS CUP TEAM SPEELT IN AMSTERDAM

RAI locatie voor Davis Cup duel tussen Nederland en Rusland

Het Proteq Direct Nederlands Davis Cup Team speelt het duel tegen Rusland in de eerste ronde van de Wereldgroep in de RAI in Amsterdam. Het duel wordt gespeeld op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 februari 2006. De hoofdstad is dat weekend het strategisch middelpunt van hoogstaand toptennis.

De Amsterdamse wethouder sport, Hester Maij, zegt enthousiast te zijn dat het duel in Amsterdam wordt gespeeld: "Ik vind het fantastisch dat er weer een topsportevenement in Amsterdam gespeeld gaat worden. Het is geweldig om de Russische wereldtop en onze eigen tennistoppers in Amsterdam te verwelkomen en in een overvolle RAI te kunnen genieten van het duel. Het is niet de eerste keer dat de Davis Cup in Amsterdam plaatsvindt. De laatste wedstrijd in Amsterdam vond plaats in 1984 tegen Spanje, in het oude Frans Otten Stadion. Het is mooi dat de Davis Cup nu weer in Amsterdam wordt gehouden."

Ook is met Tjerk Bogtstra overeengekomen dat hij in 2006 wederom de captain van het Nederlands Davis Cup zal zijn. Tjerk Bogtstra: "Ik ben erg content opnieuw als captain van het Proteq Direct Nederlands Davis Cup team te mogen optreden. Ik heb de afgelopen vijf jaar met veel plezier en enthousiasme met de mannen gewerkt en ben blij dat we deze samenwerking kunnen voortzetten. We gaan hard aan de slag om in Amsterdam met een ijzersterk team tegen Rusland te kunnen spelen."

De kaartverkoop voor het Davis Cup duel tussen Nederland en Rusland start op maandag 19 december. Voor toegangskaarten kan vanaf die datum gebeld worden naar de TopTicketLine, 0900 300 5000 (¤ 0,45 p/min) of via www.topticketline.nl.

Fed Cup

Manon Bollegraf is met ingang van 2006 de nieuwe captain van het Nederlandse Fed Cup team. De KNLTB is bijzonder verheugd met de benoeming van zowel Bollegraf als Bogtstra. Technisch directeur Hans Felius licht toe: "Met de benoeming van Manon Bollegraf is een ervaren ex-topspeelster aan het roer van het Fed Cup team gekomen. Tjerk Bogtstra heeft de afgelopen jaren bewezen uit de huidige spelersgroep optimale resultaten te halen. Tevens zullen beide captains in nauw overleg met Bondscoach Jong Oranje, Rohan Goetzke, goed zicht krijgen op het niveau van de aanstormende jongeren, zodat we optimistisch naar de toekomst kunnen kijken."