NOC*NSF


Olympische Winter Spelen 2006

Het Italiaanse Turijn is van 10 tot en met 26 februari het decor voor de twintigste editie van de Olympische Winter Spelen. De Nederlandse sporters hebben de komende maanden de kans om zich te kwalificeren. Ondertussen vind je hier op Sport.nl al de nodige informatie rondom dit mondiale evenement.

De Week van Jurg

De sporters zijn op weg naar Torino 2006. Sport.nl geeft je graag een kijkje achter de schermen bij de vier ambassadeurs van deze Spelen. Op weg naar Torino worden zij een aantal keren gebeld door Hans Nieuwenburg. Deze week had Hans bobsleester Eline Jurg aan de lijn. Lees er alles over in de Week van Jurg.

De Sporten

Per tak van sport hebben we alle informatie op een rijtje gezet: welke Nederlanders er genomineerd zijn, de normen en limieten voor de sporters, het wedstrijdprogramma, de Olympische onderdelen, de wedstrijd-regels en de wedstrijdaccommodaties. Selecteer hier je sport.

Commercials Torino 2006

Speciaal voor de Winter Spelen 2006 zijn er drie commercials ontwikkeld. Hierin zijn drie van de ambassadeurs van Torino te zien. De ambassadeurs zijn Nicolien Sauerbreij, Eline Jurg en Beorn Nijenhuis en Erben Wennemars. Bekijk de drie commercials van Torino hier.

Torino 2006

Pas in 2006 vinden de twintigste Olympische Winter Spelen plaats. Nu al kun je op Sport.nl de belangrijkste informatie terugvinden. Zo kun je hier bekijken op welke dag welke sporten op het programma staan en kun je meer lezen over de mascottes. Verder ook de belangrijkste facts & figures.

Supportersinformatie

Voor de derde maal in de historie worden de Olympische Winter Spelen in Italië gehouden. Na Cortina d'Ampezzo (1956) en Rome (1960) is het nu de beurt aan Turijn. Je kunt nu al kaarten voor de Winter Spelen bestellen. Lees hier meer.

NIEUWSBRIEF TORINO

Volg het Nederlands Olympisch Team in Torino met de speciale Olympische Nieuwsbrief van Sport.nl. Meld je nu alvast aan voor deze dagelijkse update tijdens de Spelen.

COLUMNS

Hans Nieuwenburg is voor Sport.nl tijdens de Olympische Winter Spelen in Turijn. Vanuit de Olympische hoofdstad zal hij ons dagelijks laten delen in zijn geheel eigen observaties. Ook in de aanloop naar de Winter Spelen blikt Hans in zijn columns alvast vooruit.

HET WEER IN TURIJN

IFRAME: http://wni.weathernews.nl/osturijn.htm

SALT LAKE CITY 2002

[020222-olympische-spelen-salt-lake-city-schaatsen-goud-gianni-romme-j ochem-uytde.jpg] Iedereen wist het vooraf zeker. De elf medailles van Nagano 1998 vielen niet te evenaren. Dat klopte, maar met drie gouden en vijf zilveren medailles kwam Nederland er in Salt Lake City aardig in de buurt.

PARALYMPISCHE SPELEN

Ook de Paralympische Winter Spelen vinden in 2006 plaats. Van 10 tot en met 19 maart 2006 strijden de beste sporters in Turijn om de medailles. Bekijk hier alle informatie.

KOMENDE SPELEN

Momenteel staat alles in het teken van de Olympische Spelen van 2006 in Turijn. Toch zijn nu ook de voorbereidingen al aan de gang voor de Olympische Zomer en Winter Spelen van 2008 en 2010. Lees hier meer.