Gemeente Roermond

Expositie 'Zoom' van SG Ursula sluit Atelier Cuypersreeks af

Leerlingen van SG Ursula zoomen in op het Stedelijk Museum Roermond

SG Ursula zorgt voor de derde en laatste expositie van het project Atelier Cuypers in het Stedelijk Museum Roermond. Op vrijdag 10 februari a.s. om 17.00 uur opent wethouder Wim Kemp van onderwijs de expositie Zoom van SG Ursula. Leerlingen van de deelnemende scholen verzorgen optredens tijdens de opening. De expositie Zoom is te bezichtigen tot en met 12 maart 2006.

'Zoom' van SG Ursula

Leerlingen van 5 VWO zorgen voor de inbreng van SG Ursula bij dit project. Ze oriënteerden zich in het Stedelijk Museum Roermond en putten inspiratie uit de collectie en het gebouw. Onder leiding van Joost van Ingen zijn ze in school aan de slag gegaan om projecten te ontwerpen geënt op het museum. De oorspronkelijke functie van het gebouw, woonhuis en werkplaats van architect/ontwerper Pierre Cuypers, komt hierbij aan bod. Ook de fysieke kenmerken van het gebouw en de kunstvoorwerpen, die Cuypers hier heeft geproduceerd, hebben de leerlingen verwerkt in hun objecten. In de expositie 'Zoom' zijn kunstwerken te zien van Felice Rubberg en Ilona Tonnaer, Linda Rijks en Velika Iliev, Sabine Senden en Frederique van Heyst, Linda Kersten en Inge van den Heuvel en Linda Konings, Simon Smeets, Linda Duisters en Elke Uytewaal, Joost van de Ven en Ruud van Bommel, Tessa Mewiss, Stefan Rumen, Anouk Salden en Nathalie Theelen. Joost van de Ven zorgde tevens voor het ontwerp van de uitnodiging.

Over 'Atelier Cuypers'

'Atelier Cuypers' is een initiatief van Stedelijk Museum Roermond om de samenwerking tussen het voortgezet onderwijs en het museum te bevorderen. BC Echt, Stedelijk Lyceum en SG Ursula hebben hieraan deelgenomen dit schooljaar.

Atelier Cuypers: 'Zoom' SG Ursula Opening: 10 februari a.s. om 17.00 uur Expositieperiode: 11 februari t/m 12 maart 2006

Stedelijk Museum Roermond

adres: Andersonweg 4
6041 JE Roermond

telefoon: 0475 - 333496

fax: 0475 - 336299

e-mail: museum@roermond.nl
Klik hier voor een routebeschrijving (nieuw venster)

Openingstijden: Dinsdag tot en met vrijdag: 11.00 - 17.00 uur
Zaterdag, zondag en feestdagen:14.00 - 17.00 uur

Gesloten: 26, 27 en 28 februari (Carnaval) Publicatiedatum: 27.01.2006 Bijgewerkt: 30.01.2006