Fontys


Fontys Pedagogisch Technische Hogeschool in Zwolle houdt open dag

Fontys Pedagogisch Technische Hogeschool in Zwolle houdt op 10 februari open dag. Geïnteresseerden zijn vanaf 13.00 uur welkom in gebouw E aan de Campus 2-6 in Zwolle. Tot 17.00 uur ligt de nadruk op de voltijdopleidingen en van 19.00 tot 21.00 uur op de deeltijdopleidingen.
donderdag 2 februari 2006 door
Tijdens de open dag is er speciaal aandacht voor de nieuwe hbo-bacheloropleiding `Docent-ICT' die Fontys Pedagogisch Technische Hogeschool Zwolle met ingang van het studiejaar 2006-2007 verzorgt. Deze tweedegraads lerarenopleiding is gericht op het onderwijs in de ICT-opleidingen van het mbo. De Pedagogisch Technische Hogeschool in Zwolle (PTH), onderdeel van Fontys Hogescholen, is landelijk de enige hogeschool die deze lerarenopleiding mag verzorgen.

Daarnaast wordt er informatie gegeven over de technische lerarenopleidingen Elektrotechniek, Bouwkunde, Bouwtechniek (ook schilderen), Werktuigbouwkunde, Mechanische Techniek, Motorvoertuigentechniek en Techniek in de Onderbouw. Deze opleidingen zijn veelal zowel in voltijd als deeltijd te volgen.

Naast de reguliere opleidingen heeft Fontys scholingstrajecten voor zij-instromers. Studenten met een technische hbo-opleiding kunnen zich hiermee in één jaar bekwamen voor het docentschap in een technisch vak. Hiervoor zijn individuele trajecten mogelijk. Verder worden ook de voorbereidende lerarenopleidingen en de pedagogisch didactische cursus gepresenteerd.

De hele dag zullen docenten en studenten aanwezig zijn om informatie te geven en vragen te beantwoorden over de diverse opleidingen die Fontys Pedagogisch Technische Hogeschool Zwolle aanbiedt.