Stadsdeel Amsterdam-Noord

Officiële opening KansWeb voorschool Dorus Rijkers

Op vrijdag 10 februari a.s. wordt KansWeb voorschool Dorus Rijkers officieel geopend. Het convenant wordt ondertekend door portefeuillehouder Welzijn & Onderwijs Stadsdeel Amsterdam-Noord, Ruud Hoogland, directeur van KansWeb, Madeleine Witmaar en manager Openbaar Schoolbestuur Robert Smid.

De nieuwe voorschool aan de Tjalkstraat komt voort uit een nauwe samenwerking tussen welzijnsinstelling KansWeb en openbare basisschool Dorus Rijkers en begon in januari 2005 met de eerste peutergroep. De tweede peutergroep gaat binnenkort van start.

Veel leerlingen in Amsterdam hebben een achterstand in hun sociale ontwikkeling en in de Nederlandse taal aan het begin van de basisschool. Om dit te voorkomen biedt een voorschool de mogelijkheid om kinderen spelenderwijs voor te bereiden op het basisonderwijs met extra aandacht voor de taalontwikkeling. De voorschool is een combinatie van een peuterspeelzaal en een basisschool en is bedoeld voor kinderen van 2 ½ tot 6 jaar.

De voorschool richt zich niet alleen op de kinderen maar ook op de ouders. Ouders worden actief betrokken bij de ontwikkeling van hun kind. In het ouderlokaal van de voorschool worden verschillende cursussen en activiteiten voor en door de ouders georganiseerd.

Ter gelegenheid van de officiële opening van de voorschool wordt op vrijdag 10 februari a.s. van 14.00 - 16.30 uur een feestelijke middag georganiseerd voor ouders en buurtbewoners. Een informatiemarkt met diverse kraampjes geeft bezoekers een goed beeld van de voorschool, de brede school Dorus Rijkers, welzijnsinstelling KansWeb maar ook van andere instellingen waarmee de brede school Dorus Rijkers samenwerkt, zoals Muziekcentrum Noord en Sportbuurtwerk.

KansWeb voorschool "Dorus Rijkers" Tjalkstraat 17, 1034 HT Amsterdam

Ouders die meer willen weten over de voorschool kunnen bellen met Hedwig Speulman van de Dorus Rijkersschool, 020-6316842 of Sylvia Wildschut van KansWeb, 020-4350955.