Nederlandse Moslim Omroep

PERSBERICHT, 9 FEBRUARI 2006

-----------------------------------

WATNOU..?! VRIJDAG 10 FEBRUARI TUSSEN 16.00 EN 17.00 OP 747 AM

Vrijdag 10 februari is er een weer een nieuwe aflevering van WATNOU..?!, het jongerenprogramma van de NMO. De presentatie is in handen van Rinse de Valk en Raja Felgata.

De politieke participatie van moslims en allochtonen is miniem te noemen. Een poging tot oprichting van een moslimpartij mislukte en weinig allochtonen weten de weg naar de stembus te vinden. In Den Haag doet de partij Solidair Nederland mee met de gemeenteraadsverkiezingen. De partij is opgericht door allochtonen van diverse afkomst en heeft grote idealen. Hoe kunnen zij de positie van allochtonen in Den Haag en Nederland verbeteren? In WATNOU..?! een gesprek met drie jongeren van de lijst: Salima Aroud, Raouf Nizamouddin en Faiza Ahmed. Zijn zij in staat het roer weer om te krijgen?

Twee Marokkaanse boers - de een agent, de ander crimineel - en een stevig kruitvat. Theo van Gogh wordt vermoord, het kruit vat vlam: "hoe reageert het hart van een mens als het onder druk staat?" In WATNOU..?! aandacht voor het toneelstuk Vuur van Karim Traïda (De Poolse Bruid). In de studio zijn Achmed el Ghazaoui en Carl Ridders.

Verder live muziek van reggaeton-band Ghetto Flow en de column van Samira el Kandousi.

WATNOU..?!
Iedere vrijdag tussen 16.00 en 17.00 WATNOU..?!- een levendig live-programma vol energie, discussie, muziek en cultuur.

WATNOU..?! behandelt onderwerpen die moslimjongeren bezig houden. WATNOU..?! biedt jongeren een uniek platform om hun meningen en gevoelens te uiten. Live vanuit Studio AKN in Hilversum. Brutaal, snel, actueel & pittig. WATNOU..?!