Gemeente Rotterdam

Nr. 45
9 februari 2006

Speciaal verkiezingskunstwerk moet jongeren naar de stembus lokken

'Rotterdam mijn stad' verbeeld in kunstwerk

Drie kunstenaars van Urban Arts beelden op vrijdag 10 februari met een speciaal verkiezingskunstwerk hun visie op Rotterdam uit. Vanaf 13.00 uur werken de kunstenaars aan een zeven meter lange muurschildering op het Binnenwegplein. Het kunstwerk maakt deel uit van de activiteiten waarmee www.rotterdammijnstad.nl, de verkiezingssite voor jongeren, onder de aandacht wordt gebracht. Doel is jonge kiezers oproepen op 7 maart te stemmen voor de gemeenteraad en deelgemeenteraad.

De muurschildering is de tweede activiteit na de officiële lancering van de website begin deze maand door burgemeester Opstelten. De kunstenaars laten zich inspireren door thema's die jongeren belangrijk vinden. In korte tijd maken zij een kunstwerk waarin de verkiezingssite centraal staat en waarin zij Rotterdam als jongerenstad neerzetten.

Promoteam
Om jongeren op te roepen op 7 maart te gaan stemmen staat er een promoteam met jongeren klaar. Ook worden verschillende versies van de verkiezingssoundtrack 'Rotterdam mijn stad' gedraaid. Daarnaast zijn Chris, Guldane en Mourad, de drie jongeren die op de site een weblog bijhouden, aanwezig.

Algemene opkomstbevorderende campagne
De komende weken vinden verschillende activiteiten plaats waarmee de verkiezingssite onder de aandacht van jongeren wordt gebracht. De activiteiten zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met jongeren en sleutelfiguren van verschillende organisaties. Ze maken deel uit van de algemene opkomstbevorderende campagne van de gemeente Rotterdam.