Nagtglas Versteeg Inspecties wordt onderdeel Bureau Veritas

Bureau veritas

Persbericht - Rotterdam 10 februari 2006

Nagtglas Versteeg Inspecties wordt onderdeel Bureau Veritas

Bureau Veritas heeft op 2 februari j.l. de overname afgerond van Nagtglas Versteeg Inspecties. Het in Nieuwegein gevestigde en in 1897 opgerichte Nagtglas Versteeg vormt samen met zusterbedrijven Risk' Control en DASS Certificatie een toonaangevende speler op het gebied van inspecties en certificering. De dienstverlening bestrijkt ondermeer brandveiligheid, crimina-liteitspreventie, elektrotechniek, werktuigbouw en onderhoudsbeheer t.b.v. gebouwen, industriële objecten en terreinen. Met de overname wordt een substantiële aanvulling gerealiseerd op het servicepakket dat Bureau Veritas in de Benelux op de markt brengt. Vanuit de samenwerking met Nagtglas Versteeg verwacht Bureau Veritas haar marktpositie verder te versterken en haar klanten-bestand verder te kunnen uitbreiden.
Samen met Nagtglas Versteeg en het begin 2005 overgenomen KW2 Metingen en Inspecties is Bureau Veritas uitgegroeid tot één van de grotere aanbieders in de Benelux voor industriële metingen, inspecties en validaties.

Aanvulling en synergie
De producten, diensten en know-how van Nagtglas Versteeg en Bureau Veritas vullen elkaar op tal van fronten aan en bieden concrete mogelijkheden tot synergie. Henk Vaneveld, Regional CEO van Bureau Veritas Benelux & Nordic Region : 'Qua metingen en inspectie waren wij al sterk vertegenwoordigd op het vlak van oil & gas, transport & logistiek en liften. De overname van KW2 in 2005 bood een verdere uitbreiding van onze activiteiten ten aanzien van metingen, inspectie en validatie. Emissiemetingen ten behoeve van de offshore- en proces- industrie, zowel als sterilisatiemetingen in ziekenhuizen en zorginstellingen om slechts een aantal concrete voorbeelden te noemen.' 'Met de overname van Nagtglas Versteeg verbreden we ons serviceprogramma nog verder en zullen we ook op het vlak van brandveiligheid en criminaliteits- preventie een vooraanstaande positie gaan innemen' , aldus Vaneveld.
'De combinatie van activiteiten van Bureau Veritas, KW2 èn Nagtglas Versteeg biedt ons daarnaast tevens de mogelijkheid om een compleet 'integrated offer' aan te bieden aan onze bestaande en toekomstige relaties'.

Leon Reijnders, Directeur van Nagtglas Versteeg Inspecties, onderschrijft de stelling van Vaneveld : 'Door onze krachten te bundelen zijn we in staat om zeer uiteenlopende diensten variërend van metingen, inspecties en validatie tot aan certificering vanuit één hand te kunnen aanbieden. We positioneren ons hiermee als 'ontzorger' voor een omvangrijk aantal bedrijven en instellingen en in een groot aantal marktsegmenten'.

Geschiedenis Nagtglas Versteeg
De geschiedenis van Nagtglas Versteeg begint in de 19e eeuw. In 1897 werd het bedrijf opgericht en groeide in de afgelopen decennia gestaag uit naar een organisatie die momenteel circa 95 werknemers telt en een jaaromzet kent van ruim 8 miljoen euro. De alom gerespecteerde inspectie instelling is primair actief
op toepassingsgebieden als brandveiligheid, beveiliging, elektrotechniek, werk- tuigbouw, transport en onderhoudsbeheer.