AutoRai

Lexus op de Autosalon van Genève 2006

(2/10/2006)
Lexus toont drie bijzondere modellen op de Autosalon van Genéve 2006. Lexus onthult wereldprimeurs op veiligheidsgebied bij het Europese debuut van de LS 460. De GS 450h levert verantwoorde hybrideprestaties: meer dan 340 pk tegenover een verbruik van 7,9 liter per 100 kilometer en lage uitstoot. Daarnaast presenteert Lexus een nieuwe, krachtige benzinemotor voor de RX 350. Lexus LS 460 â Europese première

De vierde generatie van het vlaggenschip van het merk, de Lexus LS 460, zal eind 2006 bij de Europese dealers staan, uitgerust met een geheel nieuwe 4,6 liter motor met een vermogen van zoân 279 kW/380 pk. De motor van deze LS is niet alleen krachtig maar is tevens één van de zuinigste V8-motoren op de markt, met een verbruik van 10,8 l/100 km (voorlopige opgave). Voor een snelle en tegelijkertijd soepele acceleratie is de V8 gekoppeld aan een automatische transmissie met acht versnellingen, de eerste ter wereld, waarmee de mogelijkheden van deze Lexus ten volle benut kunnen worden.

De nieuweling op de Autosalon van Genève verrast met enkele wereldprimeurs en met primeurs in dit segment op het gebied van veiligheid, waardoor de nieuwe LS 460 de nieuwe norm stelt voor wat betreft de bescherming van zowel de inzittenden als van voetgangers. Meer informatie zal worden onthuld tijdens de persconferentie op de stand.

Lexus GS 450h â De eerste luxueuze performance hybridesedan ter wereld

Het krachtigste model van de GS-serie, de Lexus GS 450h is de eerste luxueuze performance hybridesedan ter wereld, en de eerste vol-hybride die de voorin geplaatste motor combineert met achterwielaandrijving, onmisbaar voor een sportief rijgedrag.

De GS 450h, die aan het begin van de zomer in Europa op de markt komt, is uitgerust met een 3,5 liter V6-benzinemotor, gekoppeld aan een krachtige elektromotor. Het gecombineerde vermogen is meer dan 250 kW/340 pk, waarmee de auto van 0 â 100 km/h accelereert in minder dan 6,0 seconden.

De nieuwe aandrijflijn zorgt voor prestaties die niet onderdoen voor die van een conventionele auto met een 4,5 liter V8-motor en koppelt dit aan een brandstofverbruik dat vergelijkbaar is met dat van een 4-cilinder 2,0 liter benzinemotor.

Dat de auto beduidend zuiniger is dan vergelijkbare sportsedans, bewijst het brandstofverbruik van slechts 7,9 l/100 km; daarnaast is de CO -emissie van de nieuwe Lexus slechts 186 g/km, aanzienlijk lager dan die van concurrerende sedans uit het topsegment met een vergelijkbaar vermogen.

Lexus RX 350 â Europese première

De toonaangevende prestaties van de nieuwe 3,5 liter V6-benzinemotor van de Lexus RX 350 zorgt voor nóg meer rijplezier. Uitgerust met een uiterst soepel schakelende automatische transmissie met vijf versnellingen, levert deze aandrijflijn een hoger vermogen en een hoger koppel van 203 kW/276 pk bij 6.200 tpm en 342 Nm bij 4.700 tpm, terwijl het brandstofverbruik, vergeleken met de vorige RX 300 met zoân 8% is gereduceerd.

Nog uitgebreidere maatregelen die tot doel hebben bijgeluiden en trillingen terug te dringen, hebben ertoe geleid dat er bij alle snelheden ultieme rust heerst in het interieur van de auto. Tevens kan de nieuwe luxe SUV uitgerust worden met een nieuw Mark Levinson Premium-audiosysteem en een nieuw, snel high-definition Lexus-navigatiesysteem.

BedrijfsautoRAI.nl