AutoRai

Nieuwe conceptmodel Daihatsu in Genève

(2/10/2006)
Op de Autosalon van Geneve zal Daihatsu een nieuw conceptmodel onthullen: De D-Compact Wagon. Deze compacte, maar zeer ruime MPV is wederom een product dat in nauwe samenwerking met Toyota is ontwikkeld. De D-Compact Wagon wordt gekenmerkt door zijn opvallende verschijning en zijn ruime, multifunctionele interieur. De vormgeving van het model is afgeleid van de Toyota bB en de Scion (Toyota) xB. Deze modellen zijn zeer populair in zowel Japan als Amerika, maar de Daihatsu designers hebben het model aangepast aan de Europese smaak.

Door de geheel eigen stijl, gekenmerkt door strakke lijnen, heeft de auto een krachtig en onderscheidend uiterlijk. De importeur claimt dat de ruimte in het interieur ongekend is, waardoor het de bestuurder maximale flexibiliteit biedt bij het gebruik van de auto. Op de Europese markt is er geen auto te vinden die overeenkomsten vertoont met het nieuwe model van Daihatsu. Wie niet bij de massa wil behoren, heeft met de D-Compact Wagon een uitgelezen kans om zichzelf te onderscheiden.

Geïnteresseerden moeten nog wel even wachten, want het is nog niet bekend wanneer een eventueel productiemodel op de Nederlandse markt gelanceerd wordt.

BedrijfsautoRAI.nl