Stichting hulphond

Future Green zamelt cartridges in voor 4 Goede Doelen

De landelijke StichtingTegenZinloosgeweld, Het Wereld Natuur Fonds, Het Nelson Mandela Kinderfonds en Stichting Hulphond Nederland zijn de beneficienten van de gezamenlijke actie Schoon Genoeg welke is geinitieerd door Future Green. Future Green is een professioneel bedrijf dat inktjet cartridges en toners inzamelt en hervult.

De inzamelingscampagne van lege inktcartridges start op basisscholen. Door het inzamelen van deze cartridges ontvangen de goede doelen een vast bedrag per opgehaalde cartridge. Het geldbedrag komt ten goede aan de goede doelen. Met het inzamelen van lege cartridges wordt de natuur ontzien omdat de cartridges weer hergebruikt kunnen worden. Men zorgt voor minder afval en bespaart grondstoffen.

Alle basisscholen worden door Best Deal (Best Deal is onderdeel van het Nederlands Inkoop Centrum) op de hoogte gebracht van de inzamelingsactie. Op de interactieve website van Best Deal kan men informatie vinden over o.a. welke school levert de meeste cartridges in, wat gebeurt er met het ingezamelde geld? De 3 scholen die de meeste cartridges inzamelen en zo de hoogste financiele bijdrage leveren aan het project verdienen een computer met printer.

De kinderen kunnen via de websites van de goede doelen meer informatie vinden over de werkzaamheden van de goede doelen en daar ook lesmateriaal aanvragen voor o.a. een spreekbuurt. De actie Schoon Genoeg stimuleert het bewustzijn dat we moeten zorgen voor; bescherming van de natuur, hulp voor de medemens met een functie beperking, respect voor elkaar en educatie voor kinderen in Afrika.

De actie start op 8 februari 2006 en loopt door tot 30 juli 2006

Voor meer informatie;

www.bestdeal.nl
www.zinloosgeweld.nl
www.wnf.nl
www.nelsonmandelakinderfonds.nl
www.hulphond.nl
www.futuregreen.com