Ministerie van Defensie

10-02-2006 10:36

Schouderklopje per post naar uitgezonden militairen

Staatssecretaris van Defensie, Cees van der Knaap verstuurt morgen symbolisch een ansichtkaart naar een uitgezonden militair om deze een 'schouderklopje' te geven. Van der Knaap start hiermee een kaartenactie van de organisatie Pro Rege, een protestants christelijke non-profit organisatie die in binnen- en buitenland een aantal militaire tehuizen beheert.

Vanuit de tehuizen zijn ansichtkaarten te sturen naar een militair in een uitzendgebied naar keuze. Met de kaartenactie wil Pro Rege haar missie uitdragen. Die luidt: het bevorderen van het welzijn van militairen ongeacht geloof, ras, nationaliteit, rang of stand en het stimuleren van contacten tussen militairen en burgers, de krijgsmacht en de samenleving.

Pro Rege beheert in Nederland zes PMTrefpunten en in het buitenland, waaronder Bosnië en Irak, tien ECHOS Homes. Bij deze ontmoetingsplaatsen, met als doel een 'uit- en thuisbasis' te creëren voor militairen in hun vrije tijd, kan men terecht voor een maaltijd of een kop koffie. Verder zijn en er zijn diverse mogelijkheden voor ontspanning.

Van der Knaap stuurt zijn ansichtkaart vanuit het PMTrefpunt 'De Landing' in Schaarsbergen. Hij doet dit in aanwezigheid van leden van het thuisfrontcomité van EUFOR 3. Vanaf zaterdag kunnen belangstellenden vanuit alle PMTrefpunten in Nederland kaarten via de militaire post naar uitzendgebieden sturen. Een informatiewand maakt zichtbaar aan welke missies Nederlandse militairen deelnemen.

Pro Rege heeft een website: www.prorege.net.