Gemeente Rotterdam

Dona Daria gaat zich inzetten voor emancipatie en ontwikkeling van vrouwen in Rotterdam. De belangrijkste onderwerpen waar het vrouwencentrum zich de komende tijd op zal richten zijn opvoeding, sociale vaardigheden en zelfontplooiing.

Fusie
Dona Daria komt voort uit de fusie van het Surinaams Vrouwenorgaan Rijnmond, de stichting Marokkaans Cultureel Centrum voor Vrouwen, Hindoestaanse Vrouwen Rotterdam, het Turks Cultureel Centrum voor Vrouwen, Casa Tiberias en het Vrouwenhuis Rotterdam. Vanuit het centrum worden alle instellingen en organisaties ondersteund die zich willen inzetten voor emancipatie. Verder biedt Dona Daria een scala aan cursussen, thema cafés en thema bijeenkomsten en andere activiteiten. Dat gebeurt voor een deel vanuit het nieuwe pand aan de Gerard Scholtenstraat, maar medewerkers voeren ook activiteiten uit in de wijken.

Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid,Volksgezondheid en Emancipatie) heeft donderdag 9 februari het stedelijk vrouwencentrum Dona Daria geopend. Zij heeft lang geijverd voor samenwerking van deze organisaties en huisvesting onder één dak, dwars door alle etnische scheidslijnen heen. Ze is er trots op dat de vrouwenorganisaties de stap hebben gezet. Het vrouwencentrum heeft bovendien een belangrijke rol in de uitvoering van het gemeentelijk emancipatieplan.

Emanciepatieprijs
De gemeente gaat in het oog springende initiatieven op het gebied van emancipatie belonen met een nieuwe prijs, De Gouden Paplepel. Met deze prijs wil de gemeente stimuleren dat tradionele verschillen in opvoeding van jongens en meisjes doorbroken worden. De prijs wordt eenmaal per twee jaar uitgereikt en bestaat uit een geldbedrag van 5.000,--.

Bron: Bestuursdienst, 10-02-2006