Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (10/2)

TILBURG, 10 februari 2006

Straatrover gearresteerd na herkenning slachtoffer

TILBURG: De politie heeft gisterenavond omstreeks 19.30 uur op aanwijzing van het slachtoffer op de Vendelierstraat een 22-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van een straatroof eerder gisteravond op de Hopliedenkade.

Het slachtoffer, een 51-jarige Tilburger, verklaarde dat hij net uit de auto gestapt was toen de verdachte zijn telefoon uit zijn handen trok en wegfietste. Samen met de politie werd een onderzoek in de omgeving ingesteld waarbij de verdachte kon worden aangehouden. De twee mannen zijn bekenden van elkaar. Zij hebben volgens de aangever al enige tijd ruzie over een schuld die hij zou hebben bij de verdachte. De verdachte had de gestolen telefoon bij zich. De politie zoekt de zaak verder uit. De verdachte is in verzekering gesteld.

Agressie in het verkeer leidt tot bedreigingen met messen

TILBURG: Een verkeersruzie tussen twee automobilisten, een 41-jarige Tilburger en een 26-jarige plaatsgenoot op de Stroomlaan liep gisteravond rond 23.30 uur zo hoog op dat beide partijen elkaar vermoedelijk met een mes hebben bedreigd. Voor de politiemensen ter plaatse was het lastig om de waarheid boven tafel te krijgen omdat de versies van beide partijen nogal uiteen liepen.

Volgens de 31-jarige Tilburger had de andere partij zich schuldig gemaakt aan bumper kleven Hij had daarop een wenkend gebaar gemaakt naar de andere bestuurder waarna ze beiden stopten bij een bushalte. Hier was een woordenwisseling ontstaan in de trant van: Wat moet jij nou etc. Tijdens de woordenwisseling waren er messen tevoorschijn gekomen. De 26-jarige Tilburger kreeg na een telefoontje nog versterking van een broer. Zijn versie was dat de andere partij met de auto gevaarlijk slingerde en hem gesneden had. De politie heeft van beide mannen een verklaring opgenomen. Er zal met het Openbaar Ministerie overlegd worden over een eventuele vervolging mede in het kader van de Wet wapens en Munitie. Er zijn twee messen waaronder een stiletto in beslag genomen.

Franstalige vrouw aangehouden in restaurant

TILBURG: De politie heeft gisterenmiddag in een restaurant aan de Spoorlaan een 31-jarige Frans sprekende vrouw aangehouden die zich weigerde te legitimeren. De vrouw had geen documenten bij zich. Ze is na onderzoek overgedragen aan de Vreemdelingendienst. De aangehouden vrouw was in het restaurant om onduidelijke redenen door het lint gegaan. Er ontstond een opstootje met het personeel. Ze weigerde haar identiteit bekend te maken en bleef voor zich uit kijken. Hierop is ze meegenomen naar het bureau. Ze had helemaal geen reisdocumenten bij zich.

Gesignaleerde vrouw opgepakt

TILBURG: De politie heeft gisterenmiddag op de Schouwburgring een 21-jarige Tilburgse aangehouden die gesignaleerd stond in het opsporingsregister voor 13 verschillende zaken. Ze moet in totaal nog 13 x 7 dagen=91 dagen zitten of 1100 euro aan boetes betalen. De vrouw is, in afwachting van transport naar een huis van bewaring, ingesloten.

Verkeerscontrole Hart van Brabantlaan levert 55 bekeuringen op

TILBURG: Agenten van het Regionale Verkeershandhavingteam hebben gistermiddag een verkeerscontrole gehouden op de Hart van Brabantlaan. 55 bestuurders kregen een bekeuring, waarvan 47 vanwege het niet dragen van de autogordels. Drie bromfietsers kregen een bon omdat ze geen helm droegen. Verder werden vier automobilisten betrapt op het niet handsfree bellen. Tevens kreeg een bestuurder een bekeuring omdat ze geen geldig rijbewijs had. Bovendien was de APK-keuring van de auto, meer dan een jaar verlopen. Gisteravond werd op dezelfde locatie een alcoholcontrole gehouden. 274 bestuurders werden gecontroleerd. Slechts één automobilist, een 54-jarige Tilburger, had teveel gedronken. Hij blies 260 ugl, wat gelijk staat aan 0,6 promille.

Man aangehouden na huiselijk geweld

OISTERWIJK: De politie heeft vannacht in een woning in de wijk de Panneschuur een 50-jarige man opgepakt die zijn vrouw had mishandeld. De verdachte is in verzekering gesteld. De verdachte zou zijn vrouw tijdens een ruzie hardhandig bij haar oren hebben gegrepen en in haar handen hebben geknepen. Het slachtoffer was erg geëmotioneerd en verklaarde dat zij aangifte van mishandeling wilde doen. De verdachte verklaart dat zijn vrouw weigerde een eerdere ruzie uit te praten. Hierop had hij haar bij de oren vastgepakt en gezegd dat ze eens moet leren luisteren. De politie neemt zaken van huiselijk geweld, zowel psychisch als lichamelijk geweld, erg serieus. Er zijn over de aanpak afspraken met justitie gemaakt. Zo wordt iedere zaak zorgvuldig aangepakt en worden de verdachten in verzekering gesteld.

Politie onderzoekt inbraak in winkel

UDENHOUT: Vannacht is omstreeks 03.30 uur ingebroken in een drogisterij aan de Kreitenmolenstraat. De dieven hebben de toegangsdeur open gebroken. Er zijn vermoedelijk digitale cameras gestolen. De dieven hebben het pand via de zijdeur aan de kant van de Koestraat verlaten. De politie heeft een aangifte van de filiaalmanager opgenomen en stelt een nader onderzoek in. Er zal een technisch onderzoek en een buurtonderzoek ingesteld worden.

Politie beleeft rustige horecanacht zonder aanhoudingen

TILBURG: De sfeer was bijzonder rustig, zo staat te lezen in het verslag van de horecadienst van de afgelopen nacht. Er waren geen aanhoudingen noodzakelijk. Wel werd even opgetreden tijdens een klein opstootje op het Piusplein. Verder werden er twee bekeuringen opgemaakt, respectievelijk voor parkeren op een taxistandplaats aan de Heuvelring en wildplassen.

Politie ontdekt hennepkwekerijen in Goirle (2^e bericht)

GOIRLE: Zoals eerder gemeld heeft de politie van het team Leijdal gisteren drie hennepkwekerijen aangetroffen. De politie kwam de kwekerijen op het spoor na meldingen van stroomstoringen en extreem hoog verbruik. Inmiddels zijn meer bijzonderheden bekend

In een bedrijfspand aan de Geitenhoef werd een hennepkwekerij in twee verschillende ruimten aangetroffen met circa 226 planten. Een 29-jarige Tilburger meldde zich ter plaatse en maakte zich bekend als huurder en eigenaar van deze aangetroffen kwekerijen. Hij was overgegaan op de hennepkweek omdat zijn andere zakelijke activiteiten te weinig inkomsten opleverden. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

In een ander bedrijfspand aan de Geitenhoef werden eveneens in twee verschillende ruimten in totaal 452 planten aangetroffen. Op de zolder werden enkele van diefstal afkomstige goederen aangetroffen. Deze zaken zijn in beslag genomen. Een onderzoek naar de exploitant wordt ingesteld.

Tenslotte werden in een bedrijfspand aan de Nieuwkerksedijk eveneens in twee ruimtes in totaal 1021 planten aangetroffen.

Auteur: Willem van Hooijdonk