Ingezonden persbericht


Persinformatie | |

Overdracht kwaliteitsregeling internetdiensten

Intentieverklaring over KRID voor het onderwijs getekend

Woerden, 10 februari 2006

De Kwaliteitsregeling Internetdiensten voor het Onderwijs (KRID) wordt overgedragen en verbreed naar andere sectoren. Dat staat in de intentieovereenkomst die de stichting Beheerorganisatie Kwaliteitsregeling van Internetdiensten voor het Onderwijs (BKIO) en ICT~Office vandaag hebben getekend. Binnen drie maanden worden definitieve afspraken gemaakt. De Kwaliteitsregeling wordt momenteel beheerd en geëxploiteerd door de BKIO.

ICT~Office zal de Kwaliteitsregeling gaan beheren en exploiteren. Dit past in het streven van ICT~Office om zich nadrukkelijker te profileren als vertegenwoordiger van de internetsector. De stichting ECP.NL zal ICT~Office projectmatig ondersteunen bij het verbreden van de kwaliteitsregeling. Hierdoor ontstaat een sterke en brede Kwaliteitsregeling, die van groot belang is voor de hele ISP-branche.

De Kwaliteitsregeling Internetdiensten Onderwijs is geïnitieerd door Ict op School en is in eerste instantie belegd bij de stichting BKIO. De regeling biedt scholen meer zekerheid in hun contacten met Internet Service Providers (ISP's). Ict op School adviseert onderwijsinstellingen hun internetdiensten in te kopen bij ISP's die meedoen aan de Kwaliteitsregeling. Momenteel nemen tien ISP's deel aan de Kwaliteitsregeling Internetdiensten voor het Onderwijs; 4D IN VISION, BIT BV, KPN, Multikabel, Solcon, TownQSP, Utelisys Communications BV, VIA NET.WORKS Nederland BV, XB Networks BV en XS4ALL. Circa 80 procent van de scholen voor primair en voortgezet onderwijs heeft een ISP die deelneemt aan de Kwaliteitsregeling.

Ict op School is onderdeel van Stichting Kennisnet Ict op School, de ICT-ondersteuningsorganisatie voor dienstverlening (Kennisnet) en belangenbehartiging (Ict op School) ten behoeve van het onderwijs.

ICT~Office is de branchevereniging van de IT-, Telecom-, en Officebedrijven in Nederland. ICT~Office behartigt de belangen van de aangesloten organisaties richting politiek en overheid. Met een achterban die E 30 miljard omzet en meer dan 225.000 medewerkers telt, is ICT~Office dé belangenbehartiger van de Nederlandse ICT- en Office sector.

Voor de redactie (

Ingezonden persbericht