Universiteit Maastricht

10 februari 2006
Maastrichtse rechtenstudenten veroveren finaleplaats pleitwedstrijd Rechtenfaculteit Universiteit Maastricht bovenaan in ranglijst van alle deelnemende universiteiten

Op zaterdag 4 februari heeft het studententeam van de Universiteit Maastricht de voorronde gewonnen van de prestigieuze European Law Moot Court Competition. Daarmee heeft het team zich gekwalificeerd voor de finale van deze pleitwedstrijd, die op 31 maart 2006 plaatsvindt in het Europese Hof van Justitie te Luxemburg. Het Maastrichtse team nam het dit jaar - met succes - op tegen teams van onder meer Columbia University New York, Paris II Nanterre, Copenhagen University en tegen het team van Georgetown University. Het winnende team bestaat uit vier studenten van de European Law School: Ciara Clerx, Moritz Jesse, Elske Raedts en Floris de Witte. Het team wordt gecoached door prof. Hildegard Schneider en dr. Stefaan Van den Bogaert. Behalve Maastricht heeft ook het team van de Universiteit Zagreb zich geplaatst voor de finale. De overige twee finalisten zijn nog niet bekend.

Hoogste totaalscore
Aan de European Law Moot Court Competition nemen jaarlijks zon negentig studententeams deel, afkomstig van universiteiten over de hele wereld. Het is de belangrijkste pleitwedstrijd in Europa en de op een na grootste pleitwedstrijd in de wereld. Maastrichtse studententeams hebben tot nu toe acht maal een finaleplaats behaald, waarvan drie maal een eerste plaats en vier maal de hoogste onderscheiding voor individuele prestaties. Hiermee staat de Maastrichtse Rechtenfaculteit bovenaan in de ranglijst van alle deelnemende universiteiten.

Noot voor de Pers:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met prof. Hildegard Schneider, tel. 043 388 3217 / 388 3233, e-mail: h.schneider@ir.unimaas.nl, of met met dr. Stefaan Van den Bogaert, tel. 043 388 3222 / 388 3233, e-mail: s.vandenbogaert@ir.unimaas.nl. De afdeling Communicatie van de UM is bereikbaar via 043 388 5222, e-mail pers@bu.unimaas.nl. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 4602 4992.