Gemeente Langedijk


Startnotitie MER
10 februari 2006

Het recreatiegebied Geestmerambacht wordt met 250 hectare uitgebreid en wordt hierdoor meer dan twee keer zo groot. Het resultaat zal zijn: een groter natuur- en recreatiegebied met meer fiets- ruiter- en wandelroutes, alsmede bevaarbaar water naar en vanuit de omgeving naar het recreatiegebied Geestmerambacht. Tevens is de wens om in het gebied recreatieve voorzieningen (camping, drafbaan, horeca) mogelijk te maken.

Ter inzage legging
Met ingang van 10 februari 2006 ligt de startnotitie Uitbreiding recreatiegebied Geestmerambacht voor de duur van 6 weken ter inzage. De startnotitie geeft inzicht en informatie in de achtergrond, de aard en de omvang van de voorgenomen activiteiten. Tevens worden in de startnotitie de mogelijke alternatieven beschreven en wordt (globaal) uitgelegd welke milieueffecten zullen worden onderzocht.

De Startnotitie doorloopt een procedure overeenkomstig de Wet Milieubeheer. Op grond daarvan kunt u tot en met 23 maart 2006 uw mening over de inhoud van de Startnotitie kenbaar maken. U kunt aangeven wat volgens u in de MER aan de orde moet komen c.q. onderzocht moet worden, alvorens het bevoegd gezag de richtlijnen vaststelt.

Startnotitie MER (pdf)