Artsen zonder Grenzen en Stayokay samen verder

Stayokay

Artsen zonder Grenzen en Stayokay Bakkum tekenen donderdag 9 februari 2006 een samenwerkingscontract. De komende drie jaar zullen alle medewerkers van Artsen zonder Grenzen in het Stayokay hostel in Bakkum worden voorbereid op hun werk in het buitenland. Artsen zonder Grenzen verleent medische hulp aan bevolkingsgroepen in nood en aan slachtoffers van rampen en oorlogen. Per jaar zendt Artsen zonder Grenzen ongeveer 1000 medewerkers uit naar circa 30 landen. Dit kunnen artsen en verpleegkundigen zijn maar ook administratieve en logistiek medewerkers. In de projecten wordt nauw samengewerkt met de lokale bevolking. Per jaar werken ongeveer 6000 lokale medewerkers voor Artsen zonder Grenzen.
Stayokay is een keten van 30 hostels. De hostels, vroeger jeugdherbergen geheten, zijn gevestigd in bijzondere gebouwen en zijn te vinden in het hele land. Overnacht je in een hostel, dan kies je voor een gezellig verblijf tegen aantrekkelijke tarieven. De gemoedelijke, ongedwongen sfeer en de goede zorgen van de medewerkers worden door gasten van elke leeftijd op prijs gesteld. Ook door Artsen zonder Grenzen, die besloten heeft haar trainingen voortaan in het Stayokay hostel in het Noord-Hollandse kustplaatsje Bakkum te organiseren.
De meerdaagse trainingen vinden ongeveer 15 maal per jaar plaats. Medewerkers die op het punt staan te vertrekken naar een oorlogsgebied bijvoorbeeld, worden voortaan in Bakkum voorbereid op hun taak. Aan de orde komt natuurlijk de specifieke medische zorg die in een bepaald land nodig is, maar ook veiligheidsissues, protocollen en culturele verschillen komen aan bod. Het gaat om intensieve trainingen en de medewerkers overnachten daarom ook in het hostel. Waarom kiest Artsen zonder Grenzen voor Stayokay? Wouter van Empelen, coördinator Trainingen van Artsen zonder Grenzen, legt uit: Natuurlijk waren wij op zoek naar een voordelige locatie voor onze trainingen en dat is Stayokay. Dankzij donateurs zijn wij in staat ons werk te doen in het buitenland en elke donateur zal begrijpen dat het trainen van de veldwerkers daar deel van uitmaakt. Zij zullen het waarderen dat wij daarvoor een sobere vergaderlocatie regelen. Daar komt bij dat Stayokay bewust bezig is met maatschappelijk ondernemen en net zoals wij graag meehelpt aan een betere wereld.

---
Meer informatie (