Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ministerie van Economische Zaken
Persbericht ministerraad
10 februari 2006

Benoeming twee nieuwe leden AWT

De ministerraad heeft er op voorstel van minister Van der Hoeven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en minister Brinkhorst van Economische Zaken (EZ) mee ingestemd om de heer P. Morley MSc en de heer prof. dr. E.C. Klasen voor te dragen voor benoeming tot lid van de Adviesraad voor Wetenschaps- en Technologiebeleid (AWT). De benoeming geldt voor de duur van vier jaar.

De heer Morley (49) studeerde wiskunde en elektrotechniek aan de Trinity College Dublin University. Hij werkt op dit moment bij Wolters Kluwer en was eerder onder meer actief bij KPN.

De heer Klasen (57) studeerde scheikunde aan de Rijksuniversiteit Leiden. Hij is nu lid van de Raad van Bestuur van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en tevens decaan van hetzelfde LUMC.

De AWT bestaat uit maximaal 12 leden, afkomstig uit verschillende maatschappelijke geledingen, zoals kennisinstellingen en het bedrijfsleven. De leden worden benoemd op voordracht van de ministers van OCW en EZ. Raadsleden hebben zitting op persoonlijke titel.

RVD, 10.02.2006