Mercedes-Benz zet nieuwe trend in occasionverkoop

Daimlerchrysler nederland

Mercedes-Benz Direct zet nieuwe trend in occasionverkoop

Utrecht, 10 februari 2006. Met de opening van drie outlet stores zet Mercedes-Benz Direct een nieuwe trend in de verkoop van occasions. In de drie outlet stores kunnen gebruikte Mercedes-Benz modellen van zo'n 4 tot 8 jaar oud gevonden worden. Een betrouwbaar adres met het ruimste aanbod, de scherpste prijzen en zonder poespas.

Door een gezamenlijke inkoop van auto's is altijd het meest volledige en op de vraag afgestemde sortering gebruikte auto's aanwezig in de vestigingen. En met een uitgekiend pakkettensysteem kan de klant zelf beslissen wat hij er wel, maar vooral ook wat hij er niet bij wil hebben. Door standaard een lage prijs te hanteren en daar als aanvulling een Premium Used pakket, een 'Brand New' pakket (auto wordt weer 'als nieuw' gemaakt), een Garantiepakket (met naar keuze 12 of 24 maanden garantie) en een Onderhoudspakket (al het onderhoud vanaf 1,2 cent per kilometer) bij aan te bieden, kiest de klant dus zelf.

Vertrouwd adres
Het initiatief van Mercedes-Benz Direct is genomen door drie officiële Mercedes-Benz dealerbedrijven. Mercedes-Benz Den Haag, Rüttchen en Wensink hebben gezamenlijk hiertoe besloten en zijn ieder verantwoordelijk voor één van de drie stores in respectievelijk Delft, Velddriel en Meppel.
Mercedes-Benz Direct heeft binnen deze groepen een aparte status. Als zelfstandige bedrijven bedienen zij een klantensegment dat nieuwe eisen stelt aan de leverancier van een gebruikte Mercedes-Benz. Zo wil Mercedes-Benz Direct een alternatief zijn voor de auto's die van particulier aan particulier worden aangeboden. De positionering van Mercedes-Benz Direct is daarop afgestemd.

Internet
De internetsite van Mercedes-Benz Direct speelt daarbij een belangrijke rol. Op de site zijn alle aangeboden auto's duidelijk en met een handige zoekoptie in beeld te krijgen, waarbij verschillende foto's en alle extra's worden weergegeven. Ook het online berekenen van de maandlasten voor de Mercedes-Benz Direct financiering is mogelijk.

Direct meenemen
En wat is er leuker dan naar een andere auto te gaan kijken en na de aankoopbeslissing deze gelijk mee te nemen. Ook dat kan bij Mercedes-Benz Direct. Binnenlopen, beslissen en een uurtje later met een Mercedes-Benz naar buiten rijden. De financiering is binnen 1 uur geregeld en tegen een laag maandtarief, de standaard rente bedraagt slechts 5,8%. Verzekeren van de auto kan ook direct worden geregeld, met gegarandeerd scherpe tarieven en goede voorwaarden zoals een bonusbescherming.