Dienstenbond CNV

Reorganisatie prepress afdelingen NDC Onderhandelingen over Sociaal Plan binnenkort van start
10-02-2006

Twee weken geleden zijn de vakbonden geïnformeerd door de NDC directie over een groot aantal organisatorische ontwikkelingen. Er zijn veel zaken in onderzoek en in dat kader wordt er ook nagedacht over de formatie van verschillende afdelingen. Het gaat dan om de prepress afdelingen, de opmaakredactie, de redactie en het Grafisch Bedrijf. Met uitzondering van de prepress afdelingen van Friese Pers en Hazewinkel Pers, is er nog niet op korte termijn duidelijkheid te geven over de consequenties van deze organisatorische ontwikkelingen. De directie van NDC heeft bij de vakbonden de wens te kennen gegeven om tot een nieuw Sociaal Raamplan te komen, waarmee de consequenties van toekomstige reorganisaties kunnen worden opgevangen.

Die onderhandelingen zijn het meest urgent voor de prepress afdelingen. Gisteren is bekend gemaakt dat op de beide afdelingen 52 fte verloren gaan, van de in totaal 101 fte. Daarvoor zijn verschillende oorzaken gegeven; technologische ontwikkelingen, samenwerking met andere dagbladuitgevers, terugloop van het aantal advertenties en vooral een geweldige toename van het kant en klaar aangeleverde materiaal. Ook de samenvoeging van beide afdelingen zal gevolgen hebben. De COR van de NDC heeft na die bijeenkomst een adviesaanvraag ontvangen. De COR zal daarmee de vraag moeten beantwoorden of de voorgenomen maatregelen nuttig en noodzakelijk zijn en of de mate waarin er wordt gereorganiseerd dan redelijk is.

De klap is in elk geval voor een groot aantal medewerkers hard aangekomen, ondanks het feit dat de achterliggende redenen op zichzelf wel begrijpelijk zijn. Veel leden die op deze afdelingen werkzaam zijn, hebben de afgelopen jaren al met reorganisaties te maken gehad en zijn vaak lang in dienst. Er is grote onzekerheid over de vraag wat er in de toekomst van het werk overblijft en wie bij deze reorganisatie het veld zal moeten ruimen. Ook is er onzekerheid over de regelingen waar medewerkers aanspraak op kunnen maken. Dat is ook als kritiekpunt op te vatten: het was uiteraard beter geweest als voorafgaand aan de aankondiging van de reorganisatie een Sociaal Plan tot stand was gekomen. Daarin worden afspraken gemaakt over wie als boventallig wordt aangemerkt en op basis van welke criteria. Ook wordt duidelijk gemaakt op welke begeleiding en regelingen boventallige medewerkers aanspraak kunnen maken. Dat Sociaal Plan moet nu gedurende februari en begin maart uitonderhandelt worden. Dat betekent dat pas half maart duidelijkheid te geven is over de exacte positie van de medewerkers op de afdeling prepress. Door de onzekerheid en boosheid op de afdelingen komt er bovendien grote druk te liggen op de onderhandelingen.

De inzet van de CNV Dienstenbond bij de onderhandelingen over een nieuw Sociaal Plan is helder; het zoveel mogelijk voortzetten van het sociaal beleid bij de NDC. In het verleden hebben we altijd het principe van geen gedwongen ontslag overeind kunnen houden. Het verlies van arbeidsplaatsen wordt dan opgevangen door een goede vrijwillig vertrekregeling, een ouderenregeling, begeleiding naar een andere baan binnen of buiten de NDC. Daar horen ook zaken als detachering, om-, her-, en bijscholing bij en bovenal de factor tijd. Er vindt nu discussie plaats over de begeleidingstermijn van boventallige medewerkers. Bovendien willen wij ons concentreren op een zuivere en zorgvuldige procedure om te bepalen wie er als boventallige wordt aangewezen. Dat moet er wat ons betreft toe leiden dat het verlies van arbeidsplaatsen wordt opgevangen, zonder dat iemand van u van een WW uitkering gebruik hoeft te maken.

Realiteit is echter ook dat veel regelingen uit het oude Sociaal Raamplan niet meer mogelijk zijn. Zo heeft de overheid bijvoorbeeld de toepassing van ouderenregelingen feitelijk onmogelijk gemaakt. Het zal dan ook een heel gevecht worden om zoveel mogelijk van het oude Sociaal Raamplan overeind te houden en onze uitgangspunten te realiseren.

Volgende week beginnen de onderhandelingen. De CNV Dienstenbond zal u zoveel mogelijk op de hoogte houden van het verloop van die onderhandelingen en de standpunten over en weer. Mocht u vragen of opmerkingen hebben over de gang van zaken, dan hoor ik die uiteraard graag. Het liefst per e-mail op s.vandervelde@cnvdibo.nl, maar telefonisch kan ook op 0512-583 440.

Voor mij als onderhandelaar is het uitermate prettig om ook uw suggesties te horen voor voorstellen van onze kant. Schroom dus niet om te reageren!