Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 10 februari 2006

Politie stelt onderzoek in na overval bank

ZEVENBERGEN: Vrijdagmorgen is door twee nog onbekende daders een overval gepleegd op een bank aan de Markt in Zevenbergen. Ten minste één van de daders kwam de bank kort voor 09:00 uur binnen nadat met een slagvoorwerp een ruit op de hoek van het pand aan de Molenstraat/Markt werd ingeslagen. Op dat moment waren drie medewerkers in de bank aanwezig. Er raakte niemand gewond. Voor de hevig geschrokken bank employees is slachtofferhulp ingeschakeld. Zij zijn op het politiebureau in Zevenbergen opgevangen.

Na de overval ging het tweetal er met een onbekend geldbedrag op een scooter vandoor. Korte tijd later werd aan de Merodelaan een bromfiets gevonden, die vermoedelijk door het duo als vluchtvoertuig is gebruikt. Van de daders ontbreekt op dit moment ieder spoor. De technische recherche van de politie Midden en West-Brabant heeft een sporenonderzoek ingesteld. De politie is begonnen met een buurtonderzoek en het horen van getuigen.

Hondenbezitters op de bon

BREDA: Vrijdagmorgen zijn twee hondenbezitters bekeurd. Aan de Weideslagen ging een 45-jarige Bredase op de bon. Zij liet op die plaats haar viervoeter zijn behoefte doen en had ook geen middelen bij om de resten op te ruimen. Een 54-jarige man uit Breda kreeg aan de Buys Ballotstraat een bekeuring toen hij zijn hond niet had aangelijnd waar dat wel is verplicht.

Politie houdt man aan na huiselijk geweld

BREDA: Donderdagmiddag heeft de politie een 36-jarige inwoner van Breda aangehouden. Rond 15:45 uur belde zijn 36-jarige echtgenote de politie, nadat zij eerder op de dag door haar man was geslagen en geschopt. De politie kon hem korte tijd later aanhouden in zijn woning in het centrum van Breda. Hij is in verzekering gesteld.

Politie ontmanteld hennepkwekerij: ruim 2000 hennepstekjes

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag aan de Ruwaardstraat een hennepkwekerij ontmanteld. De politie werd op het spoor gebracht door de speciale henneplucht. In een kamer op de zolder van de woning werden ruim 2000 stekjes van de hennepplant aangetroffen. De kweekapparatuur en de planten zijn in beslag genomen. De bewoners hebben een verklaring afgelegd. De politie maakt proces-verbaal op.

Bromfietser loopt gebroken beek op bij verkeersongeval

BREDA: Donderdagmiddag vond aan de Academiesingel een verkeersongeval plaats tussen een 27-jarige automobiliste en een 45-jarige bromfietser, beide afkomstig uit Breda. De vrouw reed linksaf de Tramsingel op en kwam in botsing met de Bredase bromfietser die uit tegenovergestelde richting aan kwam rijden. De man kwam hierdoor ten val op het wegdek en is met een beenbreuk per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Team Breda Zuidoost houdt verkeerscontrole

BREDA: De politie van het team Zuidoost heeft donderdag een verkeerscontrole gehouden aan de Academiesingel. Tijdens de twee uur durende controle schreven zes agenten 30 bekeuringen uit: 27 x voor het niet dragen van een autogordel en 3 voor het niet handsfree bellen.

Politie Etten-Leur houdt verkeerscontrole

ETTEN-LEUR: De politie van Etten-Leur heeft donderdag een verkeerscontrole gehouden aan de Rijksweg A58, Van Bergenplein en Concordialaan. 19 automobilisten verdwenen in het boekje van agenten voor: parkeren op invalidenparkeerplaats (2), parkeren in verbodzone en verbod linksaf te slaan (16).

Politie pakt gesignaleerde op

BREDA: Politieagenten hebben donderdagavond aan het Stationsplein een 19-jarige inwoner van Breda aangehouden. Bij controle bleek de man nog drie vonnissen op te hebben staan. De man is ingesloten in een politiecel om 26 dagen gevangenisstraf uit te zitten.

Man speelt voor eigen rechter

BREDA: Donderdagavond heeft de politie aan het van Coothplein een 28-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van een 19-jarige plaatsgenoot. De man herkende de jongen, die met een vriend op een bankje zat, rond 22:15 uur van een vernieling van een ruit bij een vriend van hem. Dat zou volgens hem enige tijd geleden zijn gebeurd. Toen hij de 19-jarige hierover aansprak liep het uit de hand en gaf hij hem een klap tegen zijn hoofd. De gewaarschuwde politie hield de Bredanaar aan. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Beschonken automobilist aangehouden

ZEVENBERGEN: In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie op de Westrand een 62-jarige inwoner van Zevenbergen aangehouden. De man bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten van zijn auto. Op het bureau blies de man een waarde van 385 ug/l op het ademanalyse-apparaat. Na verhoor is hij met een rijverbod van 3 uur heengezonden.

Man aangehouden na mishandeling horecapersoneel

BREDA: Vrijdagmorgen rond 04:30 uur is aan de Reigerstraat een 23-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man had kort daarvoor in een horecagelegenheid in die straat twee medewerkers met een bierglas op het hoofd had geslagen. De man werd door portiers overgeleverd aan politieagenten die in het kader van Veilig Uitgaan op straat surveilleerden. Na verhoor is de verdachte heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt auto-inbreker aan

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag is aan de Emmastraat een 18-jarige inwoner van Hamont Achel (B) aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man gebukt onder het stuur in een auto zitten. De draden van het contactslot van de auto waren zichtbaar en de stuurkolom bleek opengebroken te zijn. Bij de aanhouding die daarop volgde verzette de Belg zich hevig. De man ontkent iets met de zaak te maken te hebben. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Jongen aangehouden met inbrekerswerktuigen

ZEVENBERGEN: De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 16-jarige inwoner van Zevenbergen aangehouden. Rond 00:40 uur werd de jongen te voet op De Meeren aangetroffen door een surveillance-eenheid van de politie. Toen agenten de jongen om zijn identiteitsbewijs vroeg zagen zij dat de jongen diverse gereedschappen in zijn zakken had zitten. Agenten namen hem daarvoor mee naar het bureau en voorzagen hem van een bekeuring terzake de Algemene Plaatselijke Verordening: het voorhanden hebben van inbrekerswerktuig.

Auteur: Henk Snepvangers