Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 10 februari

* JONGEN BEROOFD
ROTTERDAM-BEVERWAARD - Een 18-jarige Rotterdammer werd donderdagavond beroofd op de Weldamsingel. Hij liep rond half elf in het park, toen hij door twee nog onbekende mannen werd belaagd. De twee hielden de jongen tegen de grond en sloegen hem met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op zijn hoofd. Zij gingen er vandoor met onder meer een geldbedrag en zijn mobiele telefoon. De jongen raakte gewond en werd in het Zuiderziekenhuis behandeld. De politie stelt een onderzoek in.


* ECHTPAAR IN WONING OVERVALLEN
BARENDRECHT -Twee nog onbekende mannen hebben donderdagavond een echtpaar in hun woning aan de Ziedewijdsedijk overvallen. De twee mannen waren de woning binnengedrongen en hadden na een worsteling de 74-jarige man en de 75-jarige vrouw vastgebonden. De man wist zich, nadat de overvallers de woning hadden verlaten, te bevrijden waarna de politie werd gewaarschuwd. Een onderzoek in de omgeving naar de mannen leverde vooralsnog niets op. Uit de woning werd geld weggenomen. De recherche van het district Zuid stelt een nader onderzoek in.


* BENZINESTATION OVERVALLEN
ROTTERDAM - Een benzinestation aan de Vaanweg is vrijdagmorgen vroeg overvallen door een nog onbekende man. Om even na zeven uur stapte een gemaskerde man het station binnen en bedreigde een medewerker. Hij eiste geld, maar er werd geen medewerking verleend. De dader heeft een schot afgevuurd op een ruit en is er vervolgens zonder buit vandoor gegaan. Er is niemand gewond geraakt. De recherche van het district Zuid stelt een onderzoek in naar de dader van de overval. Getuigen of anderen die over informatie beschikken worden verzocht contact op te nemen met voornoemde recherche via telefoonnummer 0900 - 8844.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - De politie van het district Schiedam heeft donderdagmorgen een hennepkwekerij ontmanteld in een pand aan de Jan van Riebeeckweg. Het onderzoek vond plaats omdat het vermoeden bestond dat er een hennepkwekerij draaide. Rond half twaalf ging de politie naar binnen. Daar trof men een grote lege ruimte aan met achter in die ruimte een container. In de container bevond zich een ingang naar een andere ruimte en daar werd een werkende hennepkwekerij aangetroffen met ruim 3100 planten en de benodigde apparatuur. Medewerkers van de Eneco kwamen ter plaatse omdat de stroom illegaal werd betrokken. De Roteb zorgde voor de ontruiming. Alles werd in beslag genomen en is inmiddels vernietigd. Naar de verantwoordelijke(n) wordt een onderzoek ingesteld. De ontmanteling van hennepkwekerijen is belangrijk, niet alleen omdat deze verboden zijn, maar ook omdat er brandgevaarlijke situaties kunnen ontstaan door het illegaal betrekken van stroom. Daarnaast is er ook regelmatig sprake van waterlekkages. Het beleid is er op gericht hieraan een eind te maken.