Lensink van berkel comm.

55% werknemers wel eens verliefd op collega

Mannen 45+ het meest seks met collega

Amsterdam 10 februari 2006 - Mannen worden vaker verliefd op een collega dan vrouwen. Vrouwen daarentegen worden net iets vaker verliefd op hun baas. Ook komt naar voren dat ruim 60% van de ondervraagden wel eens seks op de werkvloer heeft gehad met een collega. Met name mannen van 45+ zijn hierin het meest actief. Dit blijkt uit een onderzoek dat vacaturesite JobTrack.nl ter gelegenheid van Valentijnsdag heeft gehouden onder een groot aantal respondenten in verschillende leeftijdsklassen.

Van alle respondenten (765) geeft meer dan 35% aan wel een keer verliefd te zijn geweest op een collega. In 14% van de gevallen wordt men om de haverklap verliefd op een andere medewerker. Dit zijn respectievelijk meer mannen dan vrouwen. Een klein percentage van 7%, waaronder meer vrouwen dan mannen, is zelfs wel eens verliefd geweest op de baas. Meer dan de helft van alle ondervraagden is dus wel eens verliefd geweest op iemand van het werk. Bijna 45% geeft aan nog nooit verliefd te zijn geweest op een collega.

Meer dan 60% werknemers wel eens seks op de werkvloer
Op de vraag of de ondervraagden wel eens seks hebben gehad met een collega op de werkvloer, heeft meer dan 60% van de ondervraagden bevestigend geantwoord. Een opvallend hoog percentage van 56%, waaronder veel meer mannen dan vrouwen, geeft aan dat dit meerdere keren met verschillende collega's is voorgekomen. Deze mannen vallen overwegend in de leeftijdsgroep ouder dan 45 jaar.

Liefde mag, lust niet
In het onderzoek is gekeken hoe de respondenten staan tegenover het uiten van liefde op de werkvloer. Van alle respondenten bij deze vraag is 9% van mening dat liefde op de werkvloer verboden zou moeten worden. Deze mening wordt voornamelijk onderschreven door vrouwen, waaronder vooral vrouwen ouder dan 45 jaar, terwijl mannen de noodzaak van een verbod nauwelijks inzien. Daartegenover staat een opvallend hoog percentage van 74% van alle ondervraagden dat aangeeft dat er juist meer liefde tijdens het werk zou moeten worden geuit. Hierin zijn vooral mannen in de leeftijdscategorie 26-35 en vrouwen in de leeftijdcategorie 16-25 opvallend hoog vertegenwoordigd. Een percentage van 14% is van mening dat als het om echte liefde gaat dit geuit mag worden, immers, echte liefde houd je niet tegen. Maar, gaat het echter puur om lust, dan is men daar fel op tegen. Met name mannen, in de leeftijd van 26-35, geven vaker dan vrouwen aan dat liefde op de werkvloer wel toegestaan is. Lust daarentegen wordt niet getolereerd.

Over JobTrack/Wegener Dagbladen
JobTrack/Wegener Dagbladen - onderdeel van uitgeversconcern Koninklijke Wegener NV - is de onder Wegener Multimedia vallende businessunit die verantwoordelijk is voor sales en marketing van print en online richting het arbeidsmarktsegment. JobTrack/Wegener Dagbladen koppelt de kracht van werven via het regionale dagblad aan de voordelen van online werving via JobTrack.nl. JobTrack.nl is met ca. 700.000 unieke bezoekers per maand de leidende vacaturesite voor de mbo en hbo doelgroep. De Wegener dagbladen zijn met wekelijks duizenden vacatures voor ruim 2,2 miljoen werkzoekenden hét platform voor arbeidsmarktcommunicatie in de regio.