Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom vrijdag 10 februari

BERGEN OP ZOOM, 10 februari 2006

Snelheidscontrole

STEENBERGEN: De politie hield op vrijdag 10 februari een snelheidscontrole aan de Boonhil. Met behulp van een lasergun zijn 60 autos gecontroleerd die reden in de richting van Kruisland. Hiervan waren er 7 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km/u, terwijl op deze weg 60 km/u is toegestaan.

Man aangehouden voor rijden onder invloed

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op vrijdag 10 februari omstreeks 02.30 uur een 52-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor rijden onder invloed. Dit gebeurde op de van Konijnenburgweg. Uit een blaastest bleek dat de man teveel gedronken had. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 305 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een bekeuring. Hierna is de verdachte in vrijheid gesteld.

Politie onderzoekt woninginbraken

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op donderdag 9 februari omstreeks 16.15 uur melding van een inbraak aan de Mathijsenstraat. De daders braken aan de achterzijde van de woning een schuifpui open en doorzochten de woning. Er zijn onder andere enkele sieraden ontvreemd. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een buurt- en een sporenonderzoek in.

BERGEN OP ZOOM: Donderdag 9 februari is er tussen 14.15 uur en 16.30 uur ingebroken in een pand aan de Populierenlaan. De inbrekers forceerden aan de achterkant van het huis een klepraampje. Er is onder andere een geldbedrag ontvreemd. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

BERGEN OP ZOOM: Op donderdag 9 februari omstreeks 13.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Beukenlaan. De bewoner van de woning was in de huiskamer, toen hij plotseling de deur open zag gaan. Er stond een onbekende man, die schrok van de bewoner en hij ging ervandoor. De dader had een raam open gebroken en doorzocht een gedeelte van de woning. Er zijn enkele sieraden weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en stelt een sporenonderzoek in.

Politie onderzoekt plantendiefstal

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van donderdag 9 februari op vrijdag 10 februari is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Ruytershoveweg. De daders vernielden het hek en namen ongeveer 500 buxusplanten weg. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

Bedrijfsinbraak

LEPELSTRAAT: In de nacht van donderdag 9 februari op vrijdag 10 februari is er ingebroken in een bedrijf aan de Stierenweg. De daders forceerden de buitendeur en doorzochten een vertrek. Voor zover bekend is er niets weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen.

Politie houdt man aan na woninginbraak

ROOSENDAAL: Op donderdag 9 februari hield de politie een man aan op verdenking van inbraak.Tussen 05.30 uur en 22.15 uur is er ingebroken in een woning aan de Rembrandtgalerij. De bewoner ontdekte bij thuiskomst dat de ramen van de voordeur vernield waren en er een spelcomputer ontvreemd was. De politie nam aangifte op van de inbraak en kreeg melding van een getuige die de dader had gezien en herkend. De politie hield vervolgens de 20-jarige man aan in zijn woning in Roosendaal. Hij is overgebracht naar het politiebureau, verhoord en ingesloten.

Winkeldief aangehouden

ROOSENDAAL: Op vrijdagochtend 10 februari hield personeel van een winkel aan de Borchwerf een winkeldief aan. De man wilde met medeneming van winkelwaren met een waarde van ongeveer 90,- de winkel verlaten, toen de detectiepoortjes afgingen. De man probeerde te vluchten, maar is aangehouden door een winkelmedewerker. De politie nam de 35-jarige man uit Oudenbosch mee naar het politiebureau. Na verhoor is hij met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg