Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

10 februari 2006

Apeldoorn - Gladheid zorgt voor valpartijen

Het gladde wegdek was donderdagmorgen (09/02) op diverse plaatsen in Apeldoorn de oorzaak voor diverse valpartijen. Een 73-jarige Apeldoornse fietsster kwam rond 08.55 uur op de kruising Hoenderparkweg/Westenenkerweg/Carrouselweg door het gladde wegdek ten val. Daar er door de vele valpartijen niet direct een ambulances beschikbaar was bracht de politie de vrouw per dienstauto naar het Lukasziekenhuis. De vrouw kon na behandeling weer naar huis. IJzel en sneeuw waren de oorzaak dat een 58-jarige Apeldoornse snorfietsster op het Hofveld ten val kwam. In dit geval bracht haar dochter het slachtoffer naar het Lukasziekenhuis. Een 13-jarige jongen uit Apeldoorn kwam rond 08.50 uur op de Hoenderpark ten val. Een 46-jarige automobiliste uit Apeldoorn zag dit te laat en reed de jongen aan. De jongen werd met onbekend letsel naar het Lukasziekenhuis vervoerd.

Apeldoorn - Snelkrakers nemen kassalade mee

Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag (10/02) een snelkraak gepleegd in een pand aan de Molenstraat. De politie kreeg vrijdagmorgen vroeg rond 02.00 uur melding dat twee mannen met een steen een ruit hadden ingegooid en waren gevlucht op een fiets. Eén van hen zou een voorwerp bij zich hebben. Later bleek dit de kassalade te zijn. De politie gaat verder met het onderzoek.

Apeldoorn - Winkeldievegges aangehouden

De politie heeft donderdagmiddag (09/02) in een winkel in de Oranjerie twee Apeldoornse meisjes van 16 en 17 jaar aangehouden. Zij hadden voor circa 200 euro aan kleding gestolen. Bovendien hadden zij veel aangericht door de labels van de kleding af te trekken. Onderzoek wees uit dat zij in een andere winkel in de Oranjerie ook kleding hadden gestolen. De politie bracht de verdachten over naar het bureau en lichtte beide ouders in. De verdachten worden overgedragen aan het preventieproject LINK waar een passende maatregel wordt getroffen. Bovendien kregen de meisjes een ontzetting voor een jaar voor de Oranjerie.

Apeldoorn - Veelpleger mishandelt bar-portier

Een 25-jarige Apeldoorner heeft donderdagavond (09/02) de portier van een bar aan de Van Kinsbergenstraat mishandeld. De verdachte gedroeg zich daarna zeer agressief tegenover de politie. De politie kreeg rond 23.30 uur melding van de mishandeling en ging op zoek naar de verdachte die even later op de Nieuwstraat werd aangehouden. De verdachte is een veelpleger. Hij vertelde de politie dat hij net celstraf had uitgezeten. Hij gedroeg zich op het politiebureau zeer agressief en schopte tegen deuren. Hij bleef zo agressief dat de politie pepperspray moest gebruiken. De politie boeide de verdachte en zette de veelpleger in een dronkemanscel. Hij weigerde zich bovendien door een arts van de GGD te laten behandelen. Het politieonderzoek gaat verder.

Apeldoorn - Slaan beloont met klappen

Een 14-jarige Apeldoornse jongen verliet dinsdag 7/2) rond 16.15 uur een sportveld aan de Berghuizerweg en werd door enkele jongelui waaronder een 16 jarige Apeldoorner tegen gehouden. De 16 jarige verklaarde dat hij een beloning zou krijgen voor elke tand die hij uit de mond van het slachtoffer zou slaan. De verdachte haalde vervolgens uit tegen de mond van het slachtoffer die gewond raakte. Zijn gealarmeerde vader haalde het slachtoffer met zijn auto op en ging met zijn zoon voor behandeling naar het ziekenhuis. Onderweg zag men de groep jongeren waaronder de 16 jarige verdachte. Nadat vader gestopt was mishandelde hij de 16 jarige verdachte, vanwege de eerdere mishandeling van zijn zoon. De politie maakt processen-verbaal op tegen zowel de 48 jarige vader als de 16 jarige verdachte.

Apeldoorn - Hennepkwekerij opgerold

De politie heeft donderdagmiddag (09/02) in een schuur bij een woning aan de Van Roekelweg een hennepkwekerij opgerold. De politie kreeg melding dat er een hennepkwekerij zou zijn en trof rond 17.20 uur inderdaad een in werking zijnde kwekerij met 700 planten aan. De NUON constateerde bovendien dat de 56-jarige verdachte illegaal stroom had afgetapt. De politie bracht de verdachte over naar het politiebureau aan de Vosselmanstraat voor verhoor.

Apeldoorn/Hoenderloo - Zeventig bestuurders in de fout Zeventig bestuurders van motorvoertuigen gingen donderdag in de fout tijdens drie snelheidscontroles in Hoenderloo en Apeldoorn. Ruim 300 bestuurders passeerden op de Apeldoornseweg in Hoenderloo de controle. Van hen reden er 35 sneller dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur. Ruim 500 bestuurders passeerden de snelheidscontrole op de PWA-laan. Van hen reden er zeventien sneller dan de maximumsnelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 68 km/uur. Op de Zutphensestraat passeerden bijna 1.000 bestuurders van motorvoertuigen de controle. Van hen overschreden er achttien de maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 km/uur.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

---- --