Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

10 februari 2006

Warnsveld - Bestuurder onder invloed

Een 33-jarige automobilist uit Warnsveld bleek afgelopen nacht (10/1) rond 01.20 uur bij een politiecontrole op de Schepersdreef onder invloed van alcohol. De man blies op het politiebureau 1,0 prom. De man was het in het bezit van een rijbewijs, maar deze bleek ongeldig verklaard. Het rijbewijs werd in beslag genomen en de politie maakt proces verbaal op.

Lochem - Geld kwijt na wisseltruc

Een winkelier aan de Molenstraat is donderdagmiddag (9/2) rond 17.25 uur het slachtoffer geworden van een wisseltruc. Een onbekende man wilde in de winkel geld wisselen. De man gaf 40 briefjes van E 5,- en kreeg van de winkelier vier briefjes van E 50,- terug. Na vertrek van de man ontdekte de winkelier dat de man kans had gezien om 20 briefjes van E 5,- terug te pakken. Het gaat om een Zuid Europese man van ongeveer 40 -50 jaar oud met een gezet postuur. Hij had kort zwart haar en droeg een zwart leren jas en een grijs/zwart t-shirt. De politie is een onderzoek gestart.

Zutphen - Woningbrand

In een woning aan de Beethovenstraat is donderdagmiddag (9/2) rond 15.10 uur brand ontstaan. De bewoonster wilde babyflesjes uitkoken. Bij het verlaten van de woning was zij vergeten het gas dicht te draaien. Na het droog koken hadden de flesjes vlam gevat. De brand werd gemeld door een schilder uit Deventer, die in de buurt aan het werk was. De Deventenaar heeft met collega's de deur geforceerd, de pan van het vuur gehaald en de woning gelucht. Er raakte niemand gewond.

Lochem - Boetes bij controle

Agenten van het politieteam Lochem hebben donderdag (9/2) op verschillende locaties het verkeer gecontroleerd. Hierbij werd bekeurd voor de volgende zaken: 5x niet dragen autogordel, 1x niet kunnen tonen legitimatiebewijs, 3x fietsverlichting niet in orde en 1x voeren mistverlichting.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting: Bert Top 055 - 548 60 58

---- --