Politie Groningen

Persberichten vrijdagmiddag 10 februari 2006

Provincie Groningen, 10-02-2006

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Holwierde, Hogelandsterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 200, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1508, aantal overtredingen: 85, hoogst gemeten snelheid: 70 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Laan 40-45: aantal geregistreerde voertuigen: 604, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 68 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Musselkanaal: politie maakt proces-verbaal op tegen gebruiker mestbassin

De politie maakt proces-verbaal op tegen de mesthandelaar die het mestbassin in gebruik had dat 5 februari aan de Noorderkanaalweg in Musselkanaal openbarste. In het najaar van 2005 zijn werkzaamheden verricht aan het bassin. Dit had gemeld moeten worden bij het bevoegd gezag, in dit geval de gemeente. Dit is niet gebeurd, waardoor het bevoegd gezag, in dit geval de gemeente, zich geen oordeel heeft kunnen vormen over de wijze waarop de werkzaamheden waren uitgevoerd. Door de openbarsting werd de mest over de landerijen en in de sloten verspreid. Vanwege de bodemverontreiniging maakt ook de wet bodembescherming uit van het proces-verbaal. De oorzaak van de scheur ligt vermoedelijk in metaalmoeheid en/of roestvorming. Van een explosie is geen sprake geweest.