Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (10/02/06)

OOSTERHOUT NB, 10 februari 2006

Man onwel in brommobiel; slachtoffer overleden

RAAMSDONKSVEER: De politie kreeg vrijdag 10 februari omstreeks 08.45 uur de melding dat een automobilist in de bocht van de Landonk en de Parklaan uit de bocht was gevlogen en in een sloot was beland. Ter plaatse bleek het te gaan om een brommobiel. De bestuurder van dit voertuig, een 74-jarige man uit Raamsdonksveer, is vermoedelijk onwel geworden, waardoor hij de macht over het stuur verloor, door een schrikhek reed en vervolgens in de ondiepe sloot belandde. De politie was binnen enkele minuten ter plaatse, direct gevolgd door ambulance en brandweer. Medewerkers van deze diensten haalden de man uit zijn brommobiel. Een inmiddels gearriveerde GGD-arts constateerde dat de man was overleden. Hij is overgebracht naar een mortuarium, waar een lijkschouw plaatsvindt.

Man aangehouden na aantreffen hennepkwekerij

OOSTERHOUT: De politie van het team Oosterhout stelde donderdag 9 februari een onderzoek in een bedrijfspand aan de Everdenberg in. Reden voor het onderzoek was een melding via tiplijn Meld Misdaad Anoniem dat er een hennepkwekerij in het pand gevestigd was. In één van de drie ruimtes van het bedrijfspand trof de politie inderdaad een in werking zijnde hennepkwekerij aan. De kwekerij bestond uit 471 planten. Bovendien troffen de politiemensen er ruim 5000 hennepstekjes aan. De huurder van de ruimte, een 60-jarige inwoner van Breda, kon ter plaatse worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau en ingesloten. Hij bekende dat de kwekerij van hem was en is vrijdag 10 februari weer op vrije voeten gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De kwekerij is ontmanteld. Alle planten en de diverse groeibenodigdheden worden vernietigd.

Drie jongens aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging

OOSTERHOUT: Drie jongens uit Oosterhout zijn donderdagavond 9 februari omstreeks 20.30 uur aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De drie, 13, 15 en 16 jaar oud, hadden kort daarvoor op de Arendshof een 13-jarige jongen uit Oosterhout mishandeld. Die reed met een eveneens 13-jarige vriend langs het drietal. Daarbij zou hij tegen de fiets van één van de verdachten zijn gereden. Het slachtoffer moest zich na de mishandeling onder doktersbehandeling stellen. Zijn vriend hielp de politie met de zoektocht naar de daders en kon hen even later aanwijzen. Het drietal bekende de mishandeling. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Fietsendief aangehouden

WAALWIJK: De politie hield donderdag 9 februari kort voor middernacht een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Ze hadden de man in een portiek in de Margrietstraat aangetroffen, waar hij lag te slapen en wilden hem wegsturen. De man wilde op een fiets stappen, maar de politiemensen vermoedden dat die fiets niet van hem was. Toen ze dit verder onderzochten, bekende de man dat hij de fiets donderdagochtend in Rosmalen gestolen had. Hij is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Hennepkwekerij aangetroffen in woning

RAAMSDONKSVEER: Politiemensen van het team Geertruidenberg-Drimmelen stelden donderdag 9 februari omstreeks 19.45 uur een onderzoek in een woning in de Gentiaanstraat in. Bij de politie en bij de tiplijn Meld Misdaad Anoniem waren meldingen binnengekomen dat er mogelijk een hennepkwekerij gevestigd was in de woning. Op zolder trof de politie inderdaad een in werking zijnde hennepkwekerij aan van in totaal 582 planten. De hennepkwekerij is ontmanteld. De hennepplanten en diverse groeiapparatuur worden vernietigd.
De 21-jarige bewoonster van het pand, die tijdens het onderzoek thuis was, is aangehouden. Ze heeft een verklaring afgelegd en is later weer op vrije voeten gesteld. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. In de woning trof de politie bovendien een aansteker aan die erg op een vuurwapen lijkt. Dit voorwerp is in beslag genomen.

Auteur: Leonie van Ooijen