Gemeente Loppersum
---

Cursus 50+ 'Als botten en spieren protesteren'

PERSBERICHT, Loppersum, 10 februari 2006.
Voor mensen met artrose, osteoporose en rugklachten

De gemeente Loppersum en Stichting Welzijn Delfzijl organiseren samen met het Huis voor de Sport Groningen een nieuwe cursus voor 50- plussers die gezond en fit willen blijven en die daar zelf graag iets aan willen doen. Het is een praktische cursus, waarin u allerlei tips en oefeningen aangereikt krijgt waar u direct thuis mee aan de slag kunt. Bij de cursus hoort een uitgebreid cursusboek met veel informatie en oefeningen met fotos. De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2 uur waarin de volgende themas worden behandeld.

Gezondheid
Wat is artrose, osteoporose en wat zijn rugklachten? U krijgt informatie over de oorzaak en achtergronden van deze op zich normale verouderingsverschijnselen en wat kunt u er zelf aan doen om de gevolgen hiervan af te remmen of tegen te gaan. Bovendien wordt aandacht besteed aan het belang van gezonde voeding.

Bewegen
Door het regelmatig uitvoeren van gerichte oefeningen en het letten op bepaalde houdingen en bewegingen in het dagelijks leven kunt u zelf een actieve bijdrage leveren in het verminderen c.q. vertragen van deze klachten. In deze cursus krijgt u een serie van 12 oefeningen aangeleerd, De Gezonde Mix, die u thuis zelf kunt doen. Bij deze oefeningen ligt het accent op lenigheid, ontspanning en coördinatievermogen.

Organisatie
Data : Middelstum: 15, 22 en 29 maart 2006, Loppersum: 16, 23 en 30 maart 2006
Tijd : 14.00- 16.00 uur
Locatie : Middelstum (Vita Nova) en Loppersum (Sporthal de Boshal) Kosten : 5,- per persoon
Docent : Ineke Kloosterboer
Deelname : Aanmelden vóór dinsdag 28 februari 2006 Deelname is op volgorde van binnenkomst!

Opgave cursus
Voor opgave en meer informatie over de cursus kunt u contact opnemen met het Huis voor de Sport Groningen, Hiske Wiggers, telefoonnummer 0598- 32 32 00 of e-mail h.wiggers@huisvoordesportgroningen.nl.


---