SP-jongeren organiseren 40% korting op NS-tarieven

Sp

Vrijdag 10 februari zullen de SP-jongeren bij verschillende stations in het land protesteren tegen de hoge prijzen van de NS. De jongeren zullen optreden als kortingmakelaars bij een zogenaamde OV-Paal. Daar worden reizigers met een kortingskaart gekoppeld worden aan reizigers die geen kortingskaart hebben. Reizen met een kortingskaart maakt het mogelijk om drie andere reizigers ook 40% korting te geven. Voor de mensen die geen tijd hebben om gekoppeld te worden delen de SP-jongeren buttons uit. Een groene button 'Gratis korting HIER' voor mensen mét een kortingskaart en een roze button 'Gratis korting GRAAG'.

ROOD-voorzitter Renske Leijten: 'Voor veel jongeren is de trein het aangewezen vervoersmiddel, maar met de nieuwe prijsverhogingen wordt de trein voor velen onbetaalbaar. Veel mensen zijn niet op de hoogte van de samenreiskorting en daar willen wij verandering in brengen. Dit is een heel positieve regeling van de NS en als iedereen gebruik zou maken van de samen reiskorting dan hoeft niemand meer de volle mep te betalen.'

Op 10 februari zal ROOD bij de stations in Zwolle, Groningen, Delft, Den Haag, Roermond, Schiedam, Amersfoort, Eindhoven, Utrecht, Amsterdam Amstel en Arnhem aanwezig zijn tussen 14 uur en 17 uur. Op Amsterdam Amstel zal om 13 uur een feestelijk startschot gegeven worden door conducteurs.