Nutreco NV

PERSBERICHT Amersfoort, 10 februari 2006 Bekendmakingen Nutreco
Nutreco heeft vandaag de volgende drie berichten bekendgemaakt over haar activiteiten voor diervoeding en fokkerij:
Rusland
Nutreco s dochteronderneming Trouw Nutrition International (TNI) gaat haar speciaalvoeractiviteiten in Rusland per 1 april 2006 samenvoegen met haar huidige Russische distributeur ZAO Hifeed bv en vervolgens onderbrengen in de nieuwe Russische onderneming Techkorm. Het investeringsbedrag is niet bekendgemaakt. Nutreco heeft een meerderheidsbelang in deze joint venture met momenteel 70 werknemers. Techkorm voorziet belangrijke agro-industriële regio s in de Russische Federatie van speciaalvoer. Deze regio s hebben veel potentieel voor verdere groei. Hypor joint venture
Nutreco heeft de resterende 50% van de aandelen in het varkensgeneticabedrijf Hypor van haar joint venture partner Investment Saskatchewan overgenomen. De prijs is niet bekendgemaakt. De omzet van deze leidende onderneming in fokmateriaal voor varkenshouderijen bedraagt ongeveer EUR 35 miljoen. Hypor telt ongeveer 250 medewerkers. De reden voor deze transactie is gelegen in Nutreco s streven om volledige verantwoordelijkheid te dragen voor het management van Hypor en dit fokbedrijf voor varkens verder tot ontwikkeling te brengen binnen Nutreco s fokkerijdivisie Euribrid. De joint venture is in 2003 opgericht.
Hendrix
Nutreco s mengvoerbedrijf Hendrix gaat haar productienetwerk in de Benelux verder optimaliseren en een nieuw logistiek informatiesysteem inplementeren (ERP). Als gevolg hiervan zal de productievestiging in Meppel, in Nederland, worden gesloten en de productie worden overgebracht naar de vestiging in Helmond. In verband hiermee zullen 90 voltijdsbanen (FTE s) komen te vervallen. In 2005 slaagde Hendrix erin haar marktaandeel in de Benelux uit te breiden.

* * * * Nutreco Holding N.V.
Nutreco Holding N.V. is een internationale onderneming op het gebied van diervoeding en visvoer, die beoogt waarde te creëren door kennis van de voedselketens. De onderneming is selectief aanwezig in verschillende schakels van de voedselproductieketens van vis en vlees. Binnen Nutreco s Business Groepen opereren verschillende Business Units, met ongeveer 80 productie- en verwerkingsfabrieken in 22 landen met in totaal ongeveer 8.000 medewerkers.
In 2004 bedroeg de omzet van Nutreco EUR 3.857,3 miljoen. Nutreco is genoteerd aan de Euronext Eurolist van Euronext Amsterdam N.V. en maakt deel uit van de Midkap Index (Amsterdam) en de Euronext 150 Index.
---



Nutreco NV