Ingezonden persbericht


Amalthea viert twintigjarig bestaan

Amalthea, de Nederlandse coöperatie van geitenhouders, viert dit jaar haar twintigjarig bestaan. Op 6 februari is het precies twintig jaar geleden dat de coöperatie is opgericht.

De coöperatie wil dit vierde lustrum niet onopgemerkt voorbij laten gaan en gaat het samen met de zeventig aangesloten geitenhouders en hun gezinnen op een bescheiden manier vieren. De eerste keer dat stilgestaan wordt bij het jubileum is 9 februari tijdens de algemene ledenvergadering. Voor de andere jubileumactiviteiten, die in het tweede deel van 2006 plaatsvinden, is nog geen datum geprikt.

Op 6 februari is het twintig jaar geleden dat de coöperatie is opgericht. Momenteel telt Amalthea zeventig leden waarvan drie een ecologisch bedrijf hebben. Samen zijn ze goed voor een melkproductie van 38 miljoen kilo. De gemiddelde productie per bedrijf met 550 melkgeiten is 538.000 kilo op jaarbasis. Alle bedrijven zijn KwaliGeit erkend en CL-vrij. Ook hebben de geitenmelkbedrijven de scrapie-onverdacht status. Voor het transport van rauwe en behandelde geitenmelk is de coöperatie sinds juli 2004 proces gecertificeerd.