Ingezonden persbericht


Websense, Microsoft en Network Engines werken samen aan NS Series Web Security Appliances

NS Series Appliances combineren hoogwaardige beveiligingsoplossingen met Websense Web Security Suite

Hillegom, 10 februari 2006 - Websense, Inc. (Nasdaq: WBSN), leverancier van employee internet management-oplossingen, en Network Engines, Inc. (Nasdaq: NENG) gaan samen met Microsoft een innovatief en wereldwijd programma starten op het gebied van appliances. De drie bedrijven gaan actief de markt op met de NS Series Security Appliances die voorzien zijn van de Websense Security Suite en Microsoft Internet Security & Acceleration Server-software (ISA). De NS Series (NS6400 en NS8400) - die per direct beschikbaar zijn - is een productfamilie van multifunctionele beveiliging-appliances die klanten helpen bij het voldoen aan strenge beveiligingeisen en compliance-regels.

Het programma richt zich op verschillende componenten voor de distributie en verkoop van de appliances, waaronder: * stimuleren van de vraag door marketingactiviteiten die gericht zijn op het werven van nieuwe klanten door hen te wijzen op de gevaren van webgebaseerde bedreigingen; * ipgradeprogramma's: promotionele programma's om vervanging of upgrades van legacy- platformen te stimuleren; * ontwikkeling van het kanaal door het werven, trainen en ontwikkelen van nieuwe kanaalpartners en resellers.

"Klanten vragen ons om een complete oplossing die inspeelt op de toenemende eisen aan webbeveiliging", zegt David Feldman, Senior Product Manager van de Security Access & Solution Division bij Microsoft Corp. "Wij bieden nu gezamenlijk een innovatieve oplossing die voortbouwt op de sterke combinatie van ISA Server en de NS Series met integratie van de Websense Security Suite. Deze biedt gebruiksgemak en de benodigde componenten voor het beter beveiligen van hun infrastructuur."

"Het is van belang dat klanten op de hoogte zijn van de krachtige webbeveiligingskenmerken die de NS Series Appliances in combinatie met Microsoft ISA Server en Websense bieden", zegt Steve Kelley, Director of Strategic Alliances bij Websense. "Websense blijft de Websense Security Suite uitbreiden, zodat onze klanten beschermd zijn tegen een steeds breder spectrum van internetbedreigingen en kwaadaardige code. Ons werk met Microsoft en Network Engines om een innovatieve oplossing op de markt te brengen, illustreert onze samenwerking en ons streven om klanten te voorzien van de meest complete webbeveiligingstechnologie in de markt."

Microsoft en Network Engines zijn medeoprichters van het Websense Web Security Ecosystem - een samenwerkingsverband van beveiligings- en netwerktechnologieleveranciers, waardoor de oplossingen van Websense makkelijk inzetbaar zijn in bedrijfsomgevingen. Het ecosysteem omvat toonaangevende leveranciers op het gebied van onder meer netwerktoegangscontrole, internet-gateways, gecertificeerde appliance-platforms, security event management en identity management. Het systeem biedt interoperabiliteit tussen de verschillende oplossingen van deze leveranciers, zodat ze naadloos geïntegreerd kunnen worden in zakelijke omgevingen.

Security-seminar - 24 maart 2006
Om resellers en andere geïnteresseerden te informeren over de voordelen van deze samenwerking en over de krachtige beveiligingsoplossing die dankzij deze samenwerking is ontstaan, organiseren Websense, Microsoft en Network Engines op 24 maart 2006 een security-seminar in Amsterdam. Tijdens dit seminar zullen diverse specialisten ingaan op de meest actuele internetdreigingen en hoe organisaties zich daartegen kunnen beveiligen. Voor meer informatie en registratie: http://www.networkengines.com/eb/rs/holland/holland-landingpage.htm.

###

Over Network Engines
De appliances van Network Engines zijn ontwikkeld met het oog op snelle inzetbaarheid, eenvoudig beheer en betere beveiliging van bedrijfskritische applicaties. Network Engines werd opgericht in 1997. Het hoofdkantoor is gevestigd in Canton, Massachusetts. Meer informatie is beschikbaar op www.networkengines.com.

Over Websense
Websense, Inc. (Nasdaq: WBSN) ontwikkelt en levert Employee Internet Management-oplossingen. Met deze software kunnen bedrijven hun ICT-middelen optimaal benutten en de schadelijke neveneffecten van het gebruik van internet, zoals Instant Messaging, Peer-to-Peer en spyware, voorkomen. Door het beleid voor internetgebruik bij de gateway, op het netwerk en op de desktop te beheren en te monitoren, verbeteren de Websense-oplossingen de productiviteit en de beveiliging. Bovendien worden ICT-middelen optimaal ingezet en neemt de juridische aansprakelijkheid af. Websense ondersteunt wereldwijd meer dan 25.000 klanten met in totaal meer dan 20 miljoen werkplekken.