Gemeente Dordrecht


Persbericht

Zwembad De Dubbel krijgt extra steun van de gemeente

Het bestuur van stichting De Dubbel krijgt extra ondersteuning van de gemeente om het zwembad in stand te houden. Deze steun bestaat uit het inzetten van professionele bedrijfsleiding, management en technische dienst. Daarnaast stelt de gemeente binnen twee maanden een exploitatie- en organisatiemodel op om de toekomst van het zwembad voor de periode 2006-2012 te garanderen. "Het zwembad De Dubbel vervult een belangrijke rol in Dordrecht. Het voortbestaan van het zwembad is echt nodig", aldus sportwethouder B.A. van der Zwaan. Om het bad in 2006 open te houden, verstrekt de gemeente eenmalig een bedrag van 153.000,--.

De gemeente heeft een onderhoudsplan opgesteld om te voldoen aan de kwaliteits- en veiligheidseisen. Uit dit plan blijkt dat met een gemiddelde extra storting van 70.000,-- iper jaar in het onderhoudsfonds het bad prima kan functioneren tot en met 2012.

Het zwembad De Dubbel in Dubbeldam wordt sinds de oprichting in 1969 geëxploiteerd door een stichting. Deze stichting draait met de inzet van vrijwilligers. Door de toenemende wet- en regelgeving is het niet meer mogelijk de bedrijfsvoering en exploitatie aan vrijwilligers over te laten. Voor toezicht, zwemlessen en schoonmaak in het bad zijn professionele beroepskrachten aangesteld. Het zwembad trekt 100.000 bezoekers per jaar. Het zwembad levert een bijdrage aan het zwemonderwijs en recreatieve plezier in Dordrecht.

Het college van B&W legt het voorstel voor de ondersteuning met de daarbij behorende financiën voor aan de gemeenteraad. Bij de behandeling van de fin! anciën in de Kadernota beslis t de gemeenteraad of dit bedrag wordt vrijgemaakt voor het onderhoud van De Dubbel.

Dordrecht, 10 februari 2006

Redactie
Ietske Roest
Communicatie

telefoon 078 - 639 89 83
email i.roest@dordrecht.nl

Informatie
Eduard Leurs
Interim manager De Dubbel
telefoon 078