Ingezonden persbericht

Software BrisWarenhuis uitgebreid en aangepast

ROTTERDAM, 20060210 -- BRIS heeft een nieuwe versie van het softwareprogramma BrisWarenhuis uitgebracht. Opgenomen zijn onder andere alle wijzigingen op de bouwregelgeving, een nieuwe submodule Checklist Bouwbesluit en een nieuwe zoekfunctionaliteit.


In het BrisWarenhuis, het programma met alle bouwregelgeving en vele normatieve documenten, zijn weer een groot aantal wijzigingen doorgevoerd. Aanleiding waren vooral de wijzigingen in de Woningwet, het Bouwbesluit en in de Regeling Bouwbesluit. Door de wettelijke wijzigingen zijn ook een aantal NEN-normen gewijzigd. Deze normen zijn voorzien van aanvullings- of correctiebladen, of er is een vernieuwde versie in het BrisWarenhuis opgenomen.

Jurisprudentie

Het BrisWarenhuis bevat ook een module Jurisprudentie. Deze is uitgebreid met 152 nieuwe uitspraken. Aan de modules met CUR- publicaties zijn acht CUR-Aanbevelingen toegevoegd.

Checklist Bouwbesluit

Geheel nieuw is de submodule Checklist Bouwbesluit. Deze is gebaseerd op de vernieuwde SBR Checklist Bouwbesluit. Met dit handige instrument kunnen door middel van vraag en antwoord of een stroomschema eisenkaarten opgeroepen worden. In deze eisenkaarten zijn directe verwijzingen naar artikelen in het Bouwbesluit of NEN-normen opgenomen. Deze checklist, die geldt voor de woonfunctie, is de eerste checklist in een reeks. Er zullen nog checklisten verschijnen voor de bijeenkomstfunctie, kantoorfunctie, logiesfunctie, onderwijsfunctie en de winkelfunctie.

Aquabrowser

Aan de internetversie van het BrisWarenhuis is ook een nieuwe zoekfunctionaliteit toegevoegd, de aquabrowser. Dit geavanceerde systeem vindt bijvoorbeeld na het ingeven van een zoekterm, woorden die lijken op, of relevant zijn voor het gezochte onderwerp.




BRIS bv