Ingezonden persbericht


A1 Team Nederland sluit eerste dag Sentul goed af

Sentul, 10 februari 2006

Met een derde tijd van de dag is A1 Team Nederland de A1 Grand Prix Indonesie, op het circuit van Sentul, goed begonnen. Met een snelste ronde van 1'28.279 zette Jos Verstappen het team direct achter Maleisie en Australie. Vrijwel de gehele vrije trainingen van vandaag werden onder natte omstandigheden verreden, alleen tegen het einde van de tweede sessie werd het even droog.

Vlak voor het begin van de eerste sessie begon het stevig te regenen. Alle rijders gingen op regenbanden naar buiten. A1 Team Nederland stond met een tijd van 1'30.517 lang op een tweede plaats, vlak achter Frankrijk. Halverwege de training droogde de baan even licht op, wat zorgde voor snellere tijden van andere landen. Uiteindelijk eindigde A1 Team Nederland op een 12e plaats. Omdat het net voor het einde van de training, die veelvuldig werd stopgezet met een code rood, het weer begon te regenen kon Verstappen die plek niet meer verbeteren.

Daarbij kwam ook de bandenslijtage die, zoals Verstappen al voorspelde, ook onder natte omstandigheden erg hoog was.

Tijdens de tweede sessie was de baan ook weer zeer nat, wat voor de nodige glijpartijen en codes rood zorgde. A1 Team Nederland lag lang gedurende de sessie rond de zevende plaats, maar op het laatst zorgde de zon voor een iets drogere baan en klom A1 Team Nederland naar de derde plek.

Jos Verstappen was na afloop blij dat de dag uiteindelijk met een derde tijd afgesloten kon worden; "Tijdens de eerste training liep het nog niet helemaal. We hadden wat last van onderstuur en aan het einde van sessie waren de regenbanden versleten. We hebben veel aan de auto veranderd en uiteindelijk heeft dat een derde plek opgeleverd. Er moet nog wel wat aan de auto gebeuren, maar we zitten in ieder geval in de goede richting".

Morgen is er nog een derde en laatste vrije training, voordat in de vier kwalificatiesessies beginnen.

Bezoek voor rechtenvrij beeldmateriaal www.A1teamnedfoto.nl Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar info@A1teamned.com