Gemeente Helden

Opening starterswoningen plan Eghel-Hook 1e fase

Vrijdag 10 februari 2006 stond Egchelom 17.00 uur in het teken van de opening van 15 starterswoningen en de onthulling van de Wethouder Tielenstraat in het plan Egchel-Hook 1e fase.

De starterswoningen zijn gebouwd in het kader van het 1000-woningen plan van de provincie Limburg. In september 2003 riep de provincie hulp in om op korte termijn 1000 extra woningen te realiseren voor starters op de woningmarkt, dit om een impuls te geven aan de stagnerende woningproductie en om het aanbod voor starters op de woningmarkt te vergroten. In Helden zijn bijna 100 starters woningen gebouwd. Aan de starters woningen worden eisen gesteld zoals: Prijs woning maximaal 140.000 Grondprijs maximaal 20.000 Bruto jaarinkomen niet hoger dan 40.000 (gezamenlijk)

Het Dorpsoverleg Egchel heeft het initiatief genomen om de opening een feestelijk tintje te geven. Het Dorpsoverleg is al jarenlang nauw betrokken bij de planvorming van de woningen, vanwege het belang ervan voor de leefbaarheid in Egchel. In goed overleg met de gemeente heeft het Dorpsoverleg het volgende programma samengesteld.

17.00 uur:
Opening en welkomstwoord door de heer Piet Delissen, voorzitter van het Dorpsoverleg Egchel
Optreden Muziekvereniging Egchel Toespraak wethouder Rinus Janssen Onthulling naambord door mevrouw Marietje Tielen-Bakker Optreden Muziekvereniging Egchel Vertrek naar gemeenschapshuis t Erf

18.00 uur:
Ontvangst in gemeenschapshuis t Erf met koffie en vlaai Uitleg van het hele plan Egchel-Hook en verdere informatie Aansluitend gezellig napraten met een hapje en een drankje

19.00 uur
Sluiting