Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl



Amersfoort: 29 september 2005

PROTEQ DIRECT NEDERLANDS DAVIS CUP TEAM SPEELT THUIS TEGEN RUSLAND

Zojuist heeft in Parijs de loting plaatsgevonden voor de eerste ronde van de Wereldgroep voor de Davis Cup 2006. Het Proteq Direct Nederlands Davis Cup Team speelt op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 februari 2006 een thuiswedstrijd tegen Rusland. De locatie van dit spektakel wordt uiterlijk 12 december bekend gemaakt. Maandag 19 december gaat de kaartverkoop van start.

Davis Cup captain Tjerk Bogtstra: "We zijn erg blij dat we thuis spelen. Van tevoren wisten we dat het een sterke tegenstander zou worden. Tegen Rusland wordt het zeker een pittige ontmoeting. Ik heb echter het volste vertrouwen in mijn eigen spelers. Het belooft een spannend weekend te worden!"

Ook Martijn Kabbes van hoofdsponsor Proteq Direct is verheugd dat het duel in Nederland wordt gespeeld: "Na de twee uitduels eerder dit jaar is het voor ons de eerste keer dat het Proteq Direct Nederlands Davis Cup team in Nederland speelt. Met deze zware tegenstander kunnen de mannen aan de bak. De steun van het altijd fantastische Nederlandse publiek zorgt zeker voor een spectaculaire sfeer. Wij hopen op een succesvolle afloop!"

De winnaar van het duel speelt in de kwartfinale tegen de winnaar van het duel Duitsland - Frankrijk. Deze kwartfinale wordt gespeeld van vrijdag 7 tot en met zondag 9 april.

De complete loting ziet er als volgt uit:

Oostenrijk - Kroatië
Argentinië - Zweden
Belarus - Spanje
Zwitserland - Australië
Duitsland - Frankrijk
Nederland - Rusland
Verenigde Staten - Roemenië
Chili - Slowakije

Het Davis Cup schema voor 2006:

10 tot en met 12 februari: eerste ronde
7 tot en met 9 april: kwartfinale
22 tot en met 24 september: halve finales en promotie/degradatie duels
1 tot en met 3 december: finale


---