Emigratie is booming business

Emigratie internet boekhandel groot succes

LEERSUM, 20060210 -- Vorig jaar bereikte het aantal mensen dat Nederland verlaat opnieuw een hoogtepunt. Ruim 120.000 mensen verlieten Nederland om hun heil ergens anders te zoeken. Sommige bedrijven weten op deze emigratie explosie handig in te springen. Zo startte uitgeverij VanDorp Educatief vorig jaar een speciale emigratie boekhandel op internet, onder naam Emigratieboek.nl. En niet zonder succes.


Sinds de introductie van Emigratieboek.nl loopt het storm op de website en is het aantal bestellingen van boeken met praktische informatie over hoe te emigreren enorm. Directeur Eric Jan van Dorp: "Dat emigreren een hot item was wisten we natuurlijk, maar het aantal mensen dat op zoek is naar informatie over wat er allemaal bij komt kijken wanneer je gaat emigreren overtreft onze stoutste verwachtingen. Vooral boeken over emigreren naar Australië, Nieuw Zeeland en Canada zijn haast niet aan te slepen. Dagelijks typen duizenden Nederlanders in Google termen als 'emigratie', 'verhuizen naar het buitenland' of 'werk zoeken in Australië' in, en een groot deel daarvan komt op Emigratieboek.nl terecht."

Emigratieboek.nl biedt behalve specifieke informatie over emigreren ook zelfstudie taalcursussen aan, als voorbereiding op de taal van het mogelijke nieuwe thuisland.