Stadsdeel Amsterdam-Noord

Wereldse Winter Barbecue in Noord

Zaterdag 11 februari organiseert Pittig Gekruid in de van der Pekbuurt in Amsterdam Noord een unieke Wereldse Winter barbecue. Deze barbecue, op het Lupineplein, staat in het teken van Buiten koken, Buiten smullen!. Kees Diepeveen, portefeuillehouder diversiteitsbeleid, is aanwezig om als ceremoniemeester de officiële opening aan elkaar te praten. Ik vind dit een fantastisch initiatief, dat wij als stadsdeel ook ondersteunen zegt Kees Diepeveen. Zulke initiatieven moeten we meer hebben in Noord. Buurtbewoners leren elkaar kennen en de buurt komt tot leven.

Op het Lupineplein wordt een groot verwarmde evenemententent geplaatst. In de tent kunnen buren elkaar ontmoeten, genieten van heerlijke soepen en barbecue gerechten uit verschillende landen. Ook kunnen zij hier even bijkomen op de vele zitplaatsen. Bewoners kunnen zelf actief aan de slag, door mee te doen aan de Oud Hollandse spelen of een salsa dansles verzorgd door Cuban Grooves. Daarnaast is een leuk programma samengesteld van artiesten die optreden op het podium. Zo is er een accordeonist, zingt rapper Yassin SB een aantal liedjes en zorgt de Marokkaanse komiek Yaihja Yousfi voor de nodige grappen. Tussen de optredens door kunnen bewoners zelf ook achter de microfoon kruipen en hun zangtalenten laten horen met karaoke.

Voor wie is het?

Iedereen uit de buurt is welkom op deze dag, jong en oud! Op het plein bevindt zich naast de grote tent ook een dubbeldekker van Stichting SPIN, hierin kunnen kinderen de hele dag gratis gebruik maken van spelletjes. Op deze middag zijn ook vertegenwoordigers van Ymere Wonen, Stichting SPIN, Speeltuin Volewijk en stadsdeel Amsterdam-Noord aanwezig.

Deelnemen aan deze dag

Deelname aan de danslessen en het entertainment is gratis. Wel wordt iedereen verzocht zich van tevoren aan te melden. Dit kan bij Pittig Gekruid:


· via de website www.pittiggekruid.nl


· telefonisch op nummer 020-4632005


· persoonlijk bij de Wijkpost 51. Zij zijn elke dinsdagmiddag open van 13.00 13.30 uur

Tijd

De wereldse winter barbecue is van 14.00 uur-18.00 uur op het Lupineplein.

Graag tot ziens op de Wereldse Winter barbecue!