Ingezonden persbericht


Het AFP-Bewegingscentrum biedt nieuw programma voor mensen met reuma

Het AFP-Bewegingscentrum (AFP) in Katwijk biedt sinds kort een speciaal programma voor mensen met Reumatoïde Artritis. Het programma heet RAPIT en is specifiek ontwikkeld voor mensen met deze vorm van reuma. RAPIT staat voor Reumatoïde Artritis Patiënten In Training.

Het programma is opgebouwd uit een aantal lichamelijke activiteiten en vindt onder deskundige leiding plaats. Deelnemen vermindert botontkalking, verbetert het uithoudingsvermogen en vergemakkelijkt de dagelijkse activiteiten van mensen met Reumatoïde Artritis. Door de conditieverbetering voelen deelnemers aan het RAPIT-Programma zich bovendien opgewekter.

Uitgebreid onderzoek, onder meer door de afdeling Reumatologie van het Leids Universitair Medisch Centrum, toont aan dat intensieve beweging de gezondheid van mensen met Reumatoïde Artritis zeer ten goede komt. Het RAPIT-programma wordt dan ook volledig vergoed door zorgverzekeraars, indien het bij een bevoegd centrum wordt gevolgd. Het AFP in Katwijk is een van de bevoegde centra in ons land.

Voor inlichtingen over RAPIT is het centrum dagelijks bereikbaar op 071-4074058 of 06-45312355. Voor geïnteresseerden is er een open dag op zaterdagochtend 11 februari, van 09.00 tot 13.00 uur. Het centrum is gevestigd aan de Sandtlaan 36, unit G5, bij de oude groenteveiling in Katwijk.

Het AFP-Bewegingscentrum is onderdeel van het Rijnlands Revalidatie Centrum in Leiden. Het biedt jongeren, ouderen en (voormalige) revalidanten uitgebreide mogelijkheden om op verantwoorde wijze aan een gezonde leefstijl te werken. Dit gebeurt door groepsfitness, spinning, BBB, Pilates en andere methoden onder deskundige leiding. Ook voor mensen met andere vormen van reuma of de ziekte van Parkinson en voor kinderen met (dreigend) overgewicht biedt het AFP programma's.



Ingezonden persbericht