Gemeente Ede

nummer 24 / Ede, 7 februari 2006

Waarden en Normen Winterland in Ede

De gemeente Ede organiseert aanstaande zaterdag 11 februari in het centrum het Waarden en Normen Winterland. Van 12.00 uur tot 16.00 uur is het plein naast de Oude Kerk in Ede omgevormd tot een heus Oostenrijks winterlandschap.

Het publiek krijgt bij verschillende stands van BOB (3VO), De Grift en Stichting Tegen Zinloos Geweld informatie over alcohol- en drugsgebruik, preventie, veilig verkeer en zinloos geweld. Op deze manier wordt vervelend gedrag als gevolg van alcohol- en drugsgebruik bij uitgaansgelegenheden aan de kaak gesteld. Ook de Edese horecagroep is aanwezig op het evenement. Zij vestigen aandacht op veiligheid en gedragsregels tijdens het uitgaan op het Museumplein in Ede.

Langlaufbaan en springkussen
Waarden en Normen Winterland laat bezoekers zien dat het ook op een verantwoorde manier gezellig kan zijn. Bezoekers kunnen genieten van muziek door De Egerländerkapel uit Ede. Voor de kinderen is er een springkussen in de vorm van een iglo en een skibaan waar zij kunnen langlaufen. Ondertussen worden bezoekers ook geconfronteerd met de risicos van met name alcoholgebruik. Een aantal aangeschoten straatacteurs mengt zich tussen het publiek om te laten merken hoe vervelend het is om aangesproken te worden met Wat nou? Waar zit je naar te kijken? Had je wat?

Waarden en Normen Winterland is één van de activiteiten uit het project Je normen hebben waarde van de gemeente Ede. Voor meer informatie, zie www.ede.nl/jenormenhebbenwaarde.
---