MINDEF: Startsein kaartenactie voor uitgezonden militairen

Ministerie def

http://www.mindef.nl

Staatssecretaris van Defensie Cees van der Knaap zal op zaterdag 11 februari symbolisch de eerste ansichtkaart versturen naar een militair in een missiegebied. Hiermee geeft hij het startsein voor een kaartenactie van de organisatie Pro Rege, een protestants christelijke non-profit organisatie die in binnen- en buitenland een aantal militaire tehuizen beheert.

Vanuit de tehuizen kunnen ansichtkaarten worden verstuurd naar een militair in een uitzendgebied naar keuze. De kaartenactie is bedoeld om uitgezonden militairen een 'schouderklopje' te geven en komt voort uit de missie van Pro Rege: het bevorderen van het welzijn van militairen ongeacht geloof, ras, nationaliteit, rang of stand en het stimuleren van contacten tussen militairen en burgers, de krijgsmacht en de samenleving.

Pro Rege beheert in Nederland zes PMTrefpunten en in het buitenland tien ECHOS Homes, waaronder in Bosnië en Irak. Dit zijn ontmoetingsplaatsen waarbij het doel is een 'uit- en thuisbasis' te creëren voor militairen in hun vrije tijd. Men kan er terecht voor een maaltijd of een kop koffie en er zijn diverse mogelijkheden voor ontspanning.

Staatssecretaris Van der Knaap zal de eerste ansichtkaart versturen vanuit het PMTrefpunt 'De Landing' in Schaarsbergen, in aanwezigheid van leden van het thuisfrontcomité van EUFOR 3. Vanaf zaterdag 11 februari kunnen belangstellenden vanuit alle PMTrefpunten in Nederland diverse kaarten via de militaire post naar de uitzendgebieden sturen. De keuze kan worden bepaald aan de hand van een informatiewand waarop zichtbaar is gemaakt aan welke missies Nederlandse militairen momenteel deelnemen.