Gemeente Utrecht


PERSBERICHT


Utrecht, 3 februari 2006


11 februari eerste Huurevenement Leidsche Rijn


Presentatie van ruim 350 vrije sector huurwoningen door Amvest en BPF Bouwinvest

Zaterdag 11 februari vindt van 11.00 - 15.00 uur het eerste Huurevenement Leidsche Rijn plaats.
Amvest en BPF Bouwinvest presenteren deze dag ruim 350 vrije sector huurwoningen in het Informatiecentrum Leidsche Rijn. De woningen die worden aangeboden zijn gelegen in de deelgebieden Langerak, Terwijde, Parkwijk en Vleuterweide en kennen huurprijzen vanaf E 605 per maand.
Tijdens het huurevenement is het mogelijk een bezoek te brengen aan een van de modelwoningen. Ook is er een interieuradviseur aanwezig om belangstellenden een interieuradvies op maat aan te reiken. Sociale huurwoningen worden niet op het Huurevenement aangeboden, maar wijst Woningnet toe.

In Leidsche Rijn, het nieuwe stadsdeel aan de westkant van Utrecht, worden tot 2015 in totaal 30.000 woningen gebouwd. Inmiddels zijn er circa 10.000 bewoond, waardoor de wijk al volop leeft. Er zijn scholen, kinderdagverblijven, zorgclusters, speeltuinen, zeven parken, een theater, twee restaurants, twee winkelcentra, drie frequent rijdende buslijnen en twee NS-stations. In de jongste wijk van Utrecht kan niet alleen een woning of appartement worden gekocht maar ook worden gehuurd. Op het Huurevenement kunnen bezoekers informatie op doen over het huren in de vrije sector. Medewerkers van BPF Bouwinvest, Amvest en de verhurende makelaars zullen belangstellenden uitvoerig te woord staan en voorzien van huuradvies op maat.

Het huurevenement is erop gericht om bezoekers te informeren over de voordelen van huren. Huurders hebben bijvoorbeeld geen hoge investeringen, geen kapitaalverlies als de huizenmarkt inzakt en hoeven geen geld te reserveren voor onderhoud.

Voor meer informatie over het Huurevenement kunt u kijken op www.leidscherijn.nl/woningaanbod, www.hureninleidscherijn.nl of www.natuurlijkhuren.nl

Noot voor de media:
Voor meer informatie over het Huurevenement kunt u terecht bij Amvest, Chantal van Vredendaal tel. 030 -299 18 12 of BPF Bouwinvest, Ines van Steenbergen tel. 020 - 583 16 62

Voor informatie over Leidsche Rijn kunt u contact opnemen met Ingeborg Bekker, communicatiebureau, Projectbureau Leidsche Rijn, tel. 030 286 70 05.


---- --