Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Zes grootmeesters in de strijd om vier NK-plaatsen

Liefst zes grootmeesters hebben zich aangemeld voor de Halve Finale om het Nederlands Kampioenschap schaken. Erwin l'Ami, Jan Smeets, John van der Wiel, Harmen Jonkman, Karel van der Weide en Dennis de Vreugt zullen met 26 andere spelers strijden om vier plaatsen in het NK 2006.

Bij de vrouwen zijn Petra Schuurman, Mariska de Mie, Linda Jap Tjoen San, Maartje de Jonge en Laura Bensdorp de bekende namen. Zij spelen met elf andere vrouwen eveneens om vier plaatsen bij het NK Vrouwen 2006.
De halve finales worden in drie weekends gespeeld in het stadhuis van Hilversum, Dudokpark 1. Er wordt tijdens de partijen commentaar gegeven. Bovendien zijn enkele partij via www.schaakbond.nl live te volgen. Er wordt gespeeld in de weekends van 11 en 12 februari en 18-19 en 25-26 maart. De partijen op zaterdag beginnen om 13.00 uur, de partijen op zondag om 11.00 uur. Aansluitend volgen eventuele beslissingpartijen.

Het Nederlands Kampioenschap en het Nederlands Vrouwenkampioenschap worden van vrijdag 16 juni tot zondag 2 juli gespeeld op het Mediapark in Hilversum.
Meer informatie over de Halve Finale is hier te vinden.
---