TROS

Hilversum, 07-02-2006
Afdeling Communicatie

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 11 februari
Radio 2 - 16.00 uur

MUZIKALE MIX IN TROS MUZIEKCAFÉ

The Strawberry Beats, de band van TROS Muziekcafé-geluidstechnicus Sjoerd van den Broek, speelt het Beatles-repertoire. Ze doen dit met gedrevenheid, vakmanschap, liefde en aandacht voor de originele sound van de Beatles. Zaterdag is Sjoerd zelf eens de gast in TROS MUZIEKCAFÉ en met zijn band brengt hij een aantal Beatles-songs ten gehore.

Paulus Potters heeft al vele Amerikaanse onderscheidingen op zijn naam staan voor zijn composities in zowel jazz als pop. De veelzijdige pianist/zanger is voor zijn 10de album de richting ingeslagen van hippe lounge vermengd met traditionele jazzinvloeden en overgoten met een funky sausje.

Corey werd in 1997 en 1998 uitgeroepen tot de beste R&B zangeres en won in 2002 De Grote Prijs van Nederland. Deze singer/songwriter noemt haar muziek zelf streetsoul. In eigen beheer heeft ze vorig jaar haar debuut-cd uitgebracht en in TROS MUZIEKCAFÉ meer tekst en uitleg over dit album.

Mafalda zingt fado en schrijft haar eigen composities. Samen met drie gitaristen toert ze de hele wereld over om haar frisse invloed op de fado voor het voetlicht te brengen. Ze heeft de afgelopen maanden al 15 zeer succesvolle concerten in Nederland gegeven en in TROS MUZIEKCAFÉ doet ze dit nog eens dunnetjes over met een miniconcert.

TROS MUZIEKCAFÉ wordt gepresenteerd door Daniël Dekker.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur via Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: http://www.trosradio2.nl/muziekcafe/