TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 10-02-2006

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 11 februari
Radio 1 - 11.04 uur

GASTEN TROS KAMERBREED ZATERDAG 11 FEBRUARI:
CLEMENCE ROSS, MARIJKE VOS EN MICHIEL VAN HULTEN

Het Olympisch vuur brandt en Margriet Vroomans praat in TROS KAMERBREED met staatssecretaris Clemence Ross vanuit Turijn over de Spelen en over topsport in Nederland.

En met de gemeenteraadsverkiezingen in zicht is te gast Marijke Vos, Tweede Kamerlid van Groen Links. Zij wil graag wethouder worden in Amsterdam als Groen Links daar gaat regeren. Is ze de Haagse oppositie beu? Of denkt ze als wethouder meer te kunnen doen voor de burger? Verder praat ze over haar steeds terugkerende confrontatie met minister Verdonk over uitgeprocedeerde asielzoekers. Nu gaat het om Taida Pasic, het Kosovaarse meisje dat graag in Nederland haar VWO-diploma wil halen.

Ook staat TROS KAMERBREED stil bij het feestje van de PvdA. Deze partij viert vandaag haar 60-jarig bestaan. Michiel van Hulten, de kersverse partijvoorzitter is te gast. Wat is er volgens hem in 60 jaar veranderd? Is de partij teveel opgeschoven naar het midden en wordt ze vooral door jonge zondagskinderen bestuurd? Of bevindt ze zich in een natuurlijk proces waarbij de achterban van echte arbeiders heeft plaatsgemaakt voor de burgers met middeninkomens? En natuurlijk geeft hij zijn visie op de PvdA en praat over de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Presentatie: Margriet Vroomans

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl